De Business

Punem punctul pe știi

Ce inovații aduce proiectul Silk District pe piața rezidențială?

vineri, 16 august 2019, 01:50
3 MIN
 Ce inovații aduce  proiectul Silk District pe piața rezidențială?

Proiectul Silk District aduce pe piața rezidențială din Iași conceptul mixed-use: fosta platformă industrială Tomiris se va transforma într-un complex modern care va oferi locatarilor funcţiuni de care au nevoie zilnic: spații de retail și servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o clinică medicală, o grădiniță, spații pentru conferințe, expoziţii, spectacole etc.

 Toate elementele complexului Silk District sunt proiectate de la bun început împreună. „Pentru Prime Kapital excelenţa în execuție înseamnă funcţionalitate şi calitate. Experienţa dovedită de proiectele anterioare, arată cât de importante sunt aceste două elemente. Dacă ne referim la partea rezidentială a complexului, compartimentarea și design-ul celor 2.500 de apartamente au în vedere, din start, cum vor folosi locatarii acest spațiu zi de zi. Fiecare încăpere a apartamentelor din Silk District este gândită pentru funcţionalități specifice. Detaliile pe care le avem în vedere adresează următoarele nevoi: e important să ai un dormitor bine luminat, în care să poţi trece pe lângă pat fără să te loveşti, e important în ce direcţie se deschid uşile și unde sunt situate întrerupătoarele ca să ai acces uşor la ele.
 
Un alt exemplu: în bucătărie cu siguranţă vor fi necesare mai multe prize poziţionate diferit decât în dormitor, la înălţimea potrivită. Sunt lucruri mici, dar importante pentru viaţa de zi cu zi, la care poate că nu te gândeşti când cumperi un apartament, dar pe care le descoperi după ce te muţi, atunci când te loveşti în fiecare dimineaţă de pat, nu poţi găsi întrerupătoarele, nu ai suficiente prize în bucătărie, auzi tot ce fac vecinii pentru că izolaţia fonică nu e de calitate. Din aceste motive, pentru echipa noastră, arta designului începe cu funcţionalitatea. Adăugăm materiale de construcție de cea mai bună calitate şi precizie în execuţie pentru ca în final să vorbim despre excelenţă“, arată Maggie Kitshoff, Director Executiv Rezidential and Office Prime Kapital .
 
Personal care va răspunde de mentenanţa clădirii şi problemele asociaţiilor de proprietari
Prime Kapital este singurul dezvoltator din România care asigură 5 ani de mentenanţă după darea în folosinţă a clădirilor. „Vom gestiona apartamentele pentru o perioadă de 5 ani pentru a asigura confortul locatarilor. Vom înființa asociaţia de proprietari şi vom fi acolo pentru a răspunde prompt la problemele lor. Oricine va locui în Silk District ne va găsi ușor, pe e-mail sau la birouri, pentru a rezolva orice problemă. Cererea va fi introdusă în sistem, iar locatarul poate urmări on-line în timp real soluționarea problemei“ a adăugat Maggie Kitshoff . 
 
Tipuri de apartamente 
 
Componenta de rezidențial a proiecului Silk District va include 2.500 de locuinţe, de la studio-uri la apartamente de 4 camere, cu mai multe opţiuni de finisaje. Numărul de etaje va fi diferit pentru a asigura un design armonios și o încadrare în contextul general al orașului, iar clădirile vor avea facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru părinţii cu cărucioare de copii. Unul dintre punctele de diferenţiere importante ale Silk District faţă de alte proiecte este investiţia majoră în infrastructura sustenabilă de suprafaţă şi de subsol. 14 terenuri de fotbal de parcări (majoritatea subterane) pentru întregul proiect vor reprezenta o reţea excelentă cu puncte de acces frecvente în complex. Se va crea astfel un mediu prietenos cu pietonii, un mediu lipsit de aglomeraţie şi de maşini. „Prime Kapital se concentrează pe proiecte durabile și, prin Silk District, a devenit pionier în România atât pentru dezvoltarea și implementarea acestui concept de cartier modern, cât și prin faptul că imobilele din cadrul complexului vor deține certificările BREEAM Excellent. Certificarea BREEAM reprezintă un standard recunoscut internațional pentru proiectarea durabilă și pentru evaluarea performanței ecologice a unei clădiri“, a mai punctat Maggie Kitshoff.

Comentarii