Ce rişti dacă mergi la plajă, la Marea Neagră, în teritoriul ucrainean ocupat de Rusia

duminică, 05 iunie 2022, 12:16
1 MIN
 Ce rişti dacă mergi la plajă, la Marea Neagră, în teritoriul ucrainean ocupat de Rusia

Ce rişti dacă mergi la plajă, la Marea Neagră, în teritoriul ucrainean ocupat de Rusia: trei oameni au murit în explozia unei mine, anunţă procuratura ucraineană din Herson.

Potrivit Procuraturii Herson, soldaţii ruşi minează ţărmul Mării Negre, în pofida faptului că în zona respectivă sunt multe staţiuni de odihnă şi pensiuni.

„Sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Regionale Herson, o anchetă preliminară este în curs de desfăşurare cu privire la încălcările legilor şi obiceiurilor războiului, combinate cu omorul premeditat (Partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, militari ai Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, încălcând Convenţia de la Geneva privind Protecţia Persoanelor Civile, au plantat mine de-a lungul coastei Mării Negre în satul Lazurnoe. Pe 3 iunie 2022, trei civili, aflati pe o plaja locala in apropierea pensiunii „Sail”, au călcat pe o mină inamică, care a explodat. Toţi au murit pe loc în urma exploziei devastatoare”, se arată în comunicatul acestei procuraturi.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

 

Comentarii