Cea mai veche pâine din lume se află în România. Plămădită în 1892, nu are mucegai

sâmbătă, 13 martie 2021, 15:49
1 MIN
 Cea mai veche pâine din lume se află în România. Plămădită în 1892, nu are mucegai

Cea mai veche pâine din lume are 129 de ani, este în formă excelentă şi se află în proprietatea unui muzeu din România. Specialiştii au analizat această pâine şi au constatat că nu prezintă urme de mucegai, fiind intactă.

World Record Academy, din Miami, SUA, a recunoscut-o şi a omologată drept cea mai veche pâine din lume.

Pâinea a fost plămădită şi coaptă în vara anului 1892, în Italia. Ea a fost prezentată în cadrul Expoziţiei Italo-Americană de la Genova (10 iulie – 4 noiembrie 1892), expoziţie care marca aniversarea a 400 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb.

„Guvernul Italiei a decis să marcheze momentul printr-o mare reuniune navală internaţională, în portul Genova. La decizia Regelui Carol I, România a fost reprezentată la eveniment de crucişătorul Elisabeta, nava-amiral a Marinei Militare Române şi de bricul Mircea, navă-şcoală. Regele Carol I a încredinţat comanda superioară a celor două nave colonelului Ioan Murgescu, care a primit şi misiunea de a încredinţa o scrisoare de felicitare regelui Italiei, Umberto I”, povesteşte profesorul Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie Galaţi.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Comentarii