Cele mai frecvente greşeli de design interior

joi, 11 iulie 2019, 10:30
3 MIN
 Cele mai frecvente greşeli de design interior

Mobilarea şi decorarea completă a casei sunt sarcini cât se poate de complexe şi pe fondul entuziasmului de a avea tot acest spaţiu pe care vă puteţi pune 100% amprentă sau al nerăbdării de îl vedea amenajat aşa cum aţi visat, puteţi face mai multe alegeri pripite. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli de design interior şi cum le puteţi evita.

Cumpărături impulsive

Sunt proprietari care, imediat ce au achiziţionat locuinţă, încep să cumpere mobilierul care le place. Mergeţi la cumpărături numai după ce aţi făcut măsurătorile, cu planul casei şi având clar în minte cum vreţi să arate fiecare cameră.

Supraaglomerarea

Limita dintre o cameră cu o amenajare completă bine gândită până la ultimul accesoriu şi o grămadă de obiecte care umplu camera poate fi uşor de trecut. Mobila şi accesoriile trebuie într-adevăr să umple cameră, păstrând-o însă funcţională, circulabila şi atrăgătoare.

Includerea unei piese care nu se potriveşte

O piesă de mobilier sau un accesoriu care vâ place, dar are dimensiunile sau aspectul complet în dezacord cu restul pieselor din cameră nu are ce căuta acolo. Nu forţaţi lucrurile, pentru că nu faceţi decât să creaţi ceva deranjant vizual.

Potrivirea totală

Nici nu asortaţi absolut totul într-o cameră, chiar dacă v-a plăcut o anumită imagine dintr-un catalog. Nu cumpăraţi totul în aceeaşi zi şi din acelaşi loc. Camera dumneavoastră oricum probabil că nu va arăta precum cea din catalog şi va fi lipsită de interes. Trebuie să aveţi şi ceva neaşteptat pentru a face un spaţiu atrăgător: o piesă vintage printre toate mobilele şi accesoriile noi, de exemplu, va da personalitate şi o anumită căldura spaţiului.

Lipsa unui centru de interes

În fiecare cameră trebuie să existe un centru de interes în jurul căruia să construiţi restul decorului. În sufragerie este de obicei televizorul sau şemineul, în dormitor – tăblia patului (care nu trebuie să lipsească), iar în baie masca de la chiuvetă.

Expunerea tablourilor

Atunci când atârnaţi un tablou deasupra unei piese de mobilier, precum tăblia patului, canapeaua sau o comodă, latura de jos a acestuia ar trebui să fie la 20 – 25 cm distanţă de piesa respectivă. Pe un hol sau pe scări, tablourile ar trebui puse astfel încât centrul lor să fie la 1,7 metri de podea sau treaptă.

Expunerea obiectelor de colecţie prin toată casa

Chiar dacă aveţi o mulţime de fotografii, suveniruri din călătorii şi alte obiecte colecţionate, răspândirea lor prin toată casa va crea impresia de dezordine. Veţi pune mult mai bine în valoare aceste obiecte dacă le ţineţi grupate: un perete cu fotografii sau un raft cu tot felul de figurine, de exemplu.

Comentarii