China a cerut Rusiei să amâne invazia în Ucraina până după Olimpiadă

joi, 03 martie 2022, 10:57
1 MIN
 China a cerut Rusiei să amâne invazia în Ucraina până după Olimpiadă

China i-a cerut Rusiei să nu invadeze Ucraina înainte de terminarea Jocurilor Olimpice, reiese dintr-un raport al serviciilor secrete occidentale. Aceeași sursă indică faptul că oficialii chinezi aveau informaţii cu privire la planurile sau intenţiile de atac ale Rusiei înainte de începutul invaziei.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la 4 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Astfel, un raport al serviciilor secrete occidentale a indicat că oficialii chinezi, la începutul lunii februarie, au cerut oficialilor ruși înalți să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing înainte de a începe o invazie în Ucraina, au declarat miercuri oficialii americani.

Oficiali americani consideră raportul ca fiind în linii mari credibil, dar detaliile acestuia sunt deschise interpretării.

Deși cererea a fost făcută în perioada în care președintele Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping – nu este clar din raport dacă Putin a abordat problema direct cu Xi, a spus sursa.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii