Chirica drege busuiocul

vineri, 13 decembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Chirica drege busuiocul

 

Primarul Iaşului a recunoscut oficial că Flavius Stoican ar putea reveni la Poli, variantă despre care “Ziarul de Iaşi” v-a informat că s-a lucrat în subteran. La câteva ore distanţă, speriat de reacţia virulentă anti-Stoican, preşedintele Politehnicii, Adrian Ambrosie, a spus că acesta nu va veni în Copou

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a confirmat ieri oficial informaţiile obţinute pe surse şi publicate de “Ziarul de Iaşi” pe tema posibilei reveniri la Politehnica Iaşi a lui Flavius Stoican. Revenire la care s-a lucrat în subterane, inclusiv cu mijloace mai puţin ortodoxe. Ieri dimineaţă, în „Gazeta Sporturilor”, Chirica a spus că “i-am putea propune lui Flavius Stoican să lucreze din nou la Iaşi”. Primarul a venit şi cu o idee care a stârnit zâmbete în vestiarul din Copou şi în lumea fotbalului, ca Stoican să lucreze cu actualul tehnician, Mihai Teja. O utopie în condiţiile în care niciunul dintre cei doi nu ar accepta relaţii de subordonare. În ciuda faptului că lui Teja i s-au dat asigurări că va avea linişte înaintea ultimelor două meciuri rămase de disputat în acest an – sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş, şi pe 21 decembrie la Sibiu – s-a vorbit iarăşi public de plecarea tehnicianului venit în vară la Iaşi. “Poate fi şi o despărţire elegantă” a punctat Chirica.

Între timp, valul de reacţii negative la adresa ideii de revenire în Copou a lui Stoican, un personaj compromis din punct de vedere comportamental şi un antrenor cu rezultate submediocre, dat afară în această săptămână de o echipă de ligă secundă, Petrolul Ploieşti, a luat amploare. Speriat de pulsul oraşului, preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, care discutase cu Stoican şi, coincidenţă sau nu, a propus recent înlocuirea lui Teja a dat înapoi. Mai mult, Ambrosie a spus că nu se pune problema revenirii lui Stoican la Poli şi a lansat încă o dată placa oficială, a “judecării” lui Teja după terminarea meciurilor din acest an. Adică propunerea preşedintelui Consiliului Director, Leonida Antohi, care a blocat demiterea lui Teja după eşecul de la Ploieşti, contra Chindiei Târgovişte, de săptămâna trecută.

Toate evenimentele derulate în ultimele zile au făcut irespirabilă atmosfera într-un vestiar ieşean care ar fi trebuit să fie preocupat în primul rând de pregătirea disputei de mâine, cu periculoasa echipă Gaz Metan Mediaş. Teja, “susţinut”(ghilimele necesare) din plin într-un astfel de peisaj, la fel ca în ultima perioadă, în care s-au ţesut intrigi serioase pentru a-l face plecat, mai are un alt dezavantaj înaintea confruntării cu trupa pregătită de Edi Iordănescu. Astfel, nu mai puţin de patru jucători cu profil defensiv nu vor putea evolua sâmbătă. Adrian Gallego, Ovidiu Mihalache, Marius Chelaru şi Narcis Bădic au rămas în grupul accidentaţilor şi vor absenta în disputa cu Gaz, care va începe la ora 15:00.

 

Comentarii