Cimilitură de uichend: jocul cui îl va face alesul Libelulă

vineri, 19 aprilie 2019, 01:50
3 MIN
 Cimilitură de uichend: jocul cui îl va face alesul Libelulă

Tot mai multe indicii adunate de amicul nostru Archibald Tănase în ultima vreme despre impunerea pe listele de la europarlamentare ale partidoiului, în poziţie eligibilă, a dipotatului ieşean Libelulă (jumătate om, jumătate altceva) arată că manevra ar fi fost în totalitate apanajul lui Dragnea, fără nicio intervenţie a cuiva de la Iaşi, cum s-a mai speculat pe ici pe colo la vreme surprizei cu pricina, care a lăsat mut tot boborul pesedist local. Ca urmare, tot amicul Arche încearcă, pentru cei curioşi, să ofere şi niscai explicaţiuni. 

Cică primele speranţe când s-ar fi ridicat problema unei propuneri  locale pentru un post eligibil, veneau, urmare a situării bune în sondajele de vizibilitate, de la madama cu Camelii, pe care, fie vorba între noi, un mandat la Bruxelles ar fi aranjat-o politic din toate punctele de vedere. Socoteala din târg, însă, nu s-a potrivit cu cea de la centru, căci Drac Nea cică ar fi transmis la Iaşi că nu vom avea auroparlamentar, compensarea cu posturi urmând a se face, zice-se, la parlamentarele de anul viitor. Toată lumea s-a culcat aşadar pe-o ureche, inclusiv madama, nea Popic, dar şi restul sforarilor, şi când colo, hodoronc tronc, se aude de numele lui Libelulă, de-au rămas toţi ca trăsniţi. Socoteala lui Drac Nea, zice amicul Archie, ar fi că anunţul cu Libelulă candidat făcut chiar în ultima zi ar fi avut două ţinte. 

Unul: să-l scoată de pe liste pe gaborilă cel bătrân Ioan Mircea Paşcu, duşman vechi. Doi la mână, cică pentru Libelulă ar fi pus vorbe bune, că tot stă toată ziua la latrine pe post, chiar Voiculescu, cel care de altfel l-a mai avut în partid pe ieşean. Şi, de ce nu, poate îl va mai avea, pe viitor, dacă va fi să sune goarna în direcţia opusă, cum a sunat-o şi în 2004, dacă vă mai amintiţi. Când? Păi, cănd antenistul şef l-a trădat pe Naste pentru Băsescu într-o singură noapte. Cum vă spuneam: staţi pe fază, cu o bere limpede aproape, că vin vremuri tulburi!

Consideraţiune politică: Mihăiţă precum curca cu capu-n lemne?

Şi dacă tot am adus vorba de europarlamentare, Amicul Archibald Tănase vrea să ne spună şi o consideraţiune personală în legătură cu acestea. Dar, de data asta, despre pre­marele Mihăiţă, care, spune Archie, s-a băgat singur cu capu-n laţ, precum curca cu capu-n lemne. Căci, zice, susţinerea lui pe faţă acordată candidatului indepen­dent Semiom, ăla cu unirea, nu este alt­ceva decât un test pentru cei ce-l vor susţine au ba anul viitor la locale: mai mergem cu el, mai merită, au ba, şi bă­găm mălaiul în altul?

Ori, amicul Archie zice că, asociindu-se cu un candidat care nu va putea scoate nici 1%, este clar ce semnal dă Mihăiţă celor ce ar urma să-l susţină şi pe el, din interes, fie ei mafie imobiliară sau de alt tip. Vorba însă e: realizează oare Mihăiţă astfel de subtili­tăţi, sau doar merge pe mâna panglica­rilor lui de analişti feisbucişti mai năuci decât Mihăiţă când vine dimineaţa acasă de pe teren?

Comentarii