Cinci importante străzi intră la reabilitare: s-au semnat contractele

Un lot mai mare de străzi a fost scos la licitaţie la finele anului trecut, urmând ca lucrările să înceapă în primăvară.

marți, 11 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Cinci importante străzi intră la reabilitare: s-au semnat contractele

Primăria a semnat primele contracte de lucrări la infrastructura rutieră din acest an. Unul dintre acestea a fost încheiat cu firma Conest şi vizează modernizarea străzii Aurel Vlaicu pe toată lungimea sa, inclusiv sectorul unde nu există cale de rulare pentru tramvaie. Aceeaşi companie are în derulare lucrările pentru refacerea căii de rulare Iaşi – Dancu, până la limita administrativă a Iaşului, cu termen de finalizare în acest an. 

Noul contract are o valoare de 9,8 milioane lei, în condiţiile în care Primăria a estimat iniţial că va cheltui 13,2 milioane lei pentru această investiţie. La licitaţie a mai participat un singur ofertant, respectiv firma Geiger Transilvania. Contractul cu Conest a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute, iar lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 12 luni pentru modernizarea a 3 km de drum.

Amintim că Primăria are în derulare o altă licitaţie cu privire la zona Iaşi – Dancu, respectiv reabilitarea căii de rulare de la limita administrativă a municipiului şi până la rondul Dancu. Pentru acest proiect, cu o valoare estimată la 11,6 milioane lei, ofertele vor fi deschise pe 14 ianuarie.

Contract semnat pentru alte patru străzi

Alte patru artere de circulaţie care pot intra în reabilitare odată ce vremea o va permite sunt străzile Lupiţei, Varianta şoseaua Rediu, Albineţ şi Hotin, iar lucrările vor fi efectuate de către asocierea de firme Alpenside – Concret Drum (8,8 milioane lei). În toamna anului trecut, Primăria a lansat alte două licitaţii, dar în cazul ambelor proceduri încă nu a fost semnat contractul.

În schimb, la una dintre acestea a fost stabilit câştigătorul pe 30 decembrie. Contractul face referire la străzile Dr. Vicol, George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă, D. Cantacuzino, Simion Bărnuţiu şi stradela Sofia Nădejde, iar valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 14,3 milioane lei. Participanţii la licitaţie sunt Conest, Geiger Transilvania, Danlin XXL şi asocierea Alpenside – Concret Drum.

Aceiaşi ofertanţi sunt şi la licitaţia pentru reabilitarea străzilor Văscăuţeanu, Victor Babeş, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, Turcu, Ion Roată, şos. Munteni şi Aleea Copou, procedură care are ca termen 17 ianuarie pentru stabilirea câştigătorului. Pentru acest contract, valoare estimată este de 9,3 milioane lei. Având în vedere etapele în care se află licitaţiile enumerate mai sus, sunt create premisele ca lucrările să înceapă în primăvară în cazul tuturor proiectelor. 

Comentarii