Cine este cea mai frumoasă femeie din lume potrivit oamenilor de ştiinţă

marți, 18 octombrie 2022, 16:40
2 MIN
 Cine este cea mai frumoasă femeie din lume potrivit oamenilor de ştiinţă

Celebrul chirurg plastician din Marea Britanie Julian De Silva a publicat lista cu cele mai frumoase 10 femei din lume, pe baza raportului de aur, care evidențiază cele mai „perfecte trăsături fizice ale chipului”. Astfel, actrița britanică Jodie Comer în vârstă de 29 de ani a avut cel mai mare indice, fiind clasată pe prima poziție, în timp ce  Beyonce se află pe locul patru, relatează ITV.

„Raportul de aur” o ecuație, care datează din vremea Renașterii, folosită de arhitecți pentru a-i ajuta să-și planifice capodoperele și să decidă cum să stabilească anumite caracteristici.

De-a lungul anilor, oamenii de știință au început să folosească formula pentru a explica de ce unii oameni sunt considerați frumoși, iar alții nu.

„Raportul de aur”  utilizează mai multe măsurători; se măsoară lungimea și lățimea feței, iar lungimea este apoi împărțită la lățime.  Rezultatul ideal ar trebui să fie egal cu 1,6.

Totodată se măsoară și trei segmente ale feței, de la linia părului până zona dintre ochi, de la zona dintre ochi până la vârful nasului și de la baza nasului până la baza bărbiei.

Dacă numerele sunt egale, o persoană este considerată frumoasă.

În ceea ce privește motivul pentru care Comer a câștigat primul loc, dr. de Silva a explicat: „A avut cea mai mare valoare generală pentru poziționarea nasului și a buzelor și a fost aproape de vârf pentru forma buzelor și poziția ochilor. Bărbia ei este frumos modelată, iar forma generală a feței este cu adevărat frumoasă. Singurul element pentru care a fost notată mai slab au fost sprâncenele ei, care au obținut un scor mediu de 88%.” Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Comentarii