De Business

Punem punctul pe știi

Clădire din Tătăraşi la vânzare cu 1 milion de euro. Telekom şi Medlife, în mijlocul tranzacţiei

vineri, 17 mai 2019, 02:02
3 MIN
 Clădire din Tătăraşi la vânzare cu 1 milion de euro. Telekom şi Medlife, în mijlocul tranzacţiei

Imobilul a fost îmbunăţăţit de actualul chiriaş, Medlife, care într-un răspuns oferit ziarului şi-a manifestat intenţia de a-l achiziţiona.

Fosta clădire Romtelecom de pe strada Vasile Lupu din Tătăraşi a fost scoasă la vânzare de actualul proprietar. Telekom România a făcut anunţul zilele trecute, mai întâi printr-un banner postat pe clădire şi mai apoi printr-un anunţ oficial publicat pe pagina oficială de Internet.

„Telekom România vinde o proprietate comercială, având un regim de înălţime S+P+2E, situată în zonă semicentral-vestică a oraşului, la intersecţia străzilor Vasile Lupu cu strada Orfelinatului, într-o zonă cu trafic auto şi pietonal intens, lângă Lidl. Zona este complet dezvoltată şi dispune de acces la toate utilităţile publice. Proprietarul exclusiv al imobilului este Telekom Romania Communications SA“, au precizat reprezentanţii companiei.

Clădirea are o suprafaţă totală de 1.632 de metri pătraţi şi se va vinde prin licitaţie publică, cu oferte depuse în plic. Preţul de pornire de este puţin peste 1 milion de euro, adică 630 de euro pe metru pătrat.

Potrivit reprezentanţilor departamentului imobiliar al Telekom, până la finalul acestei luni urmează a fi transmis celor interesaţi de cumpărare şi caietul de sarcini aferent licitaţiei. Documentul va oferi lămuriri şi cu privire la situaţia chiriaşului, Medlife, care deţine o hiperclinică ce funcţionează în prezent în acel spaţiu.

Reacţia Medlife

Medlife a încheiat cu Telekom un contract de închiriere ce are numărul 00/08/02/5472/ din 29 martie 2013. Termenii acelui contract, precum şi valabilitatea sa, nu sunt publice însă potrivit anunţului Medlife din 2014, când s-a lansat hiperclinica din Tătăraşi, compania ar fi investit în imobilul de pe Vasile Lupu nr. 78 în jur de un milion de euro. Modernizările făcute atunci au tranformat clădirea într-una pretabilă în special pentru activităţi medicale.

Într-un răspuns oficial furnizat „Ziarului de Iaşi“, reprezentanţii Medlife au dat de înţeles că ar fi interesaţi de achiziţionarea imobilului, însă nu au precizat când expiră contractului de închiriere cu Telekom şi dacă acesta le oferă sau nu drept de preemţiune.

„Politica noastră este de a cumpăra clădirile în care ne desfăşurăm activitatea. Indiferent de felul în care vor decurge discuţiile cu Telekom, Iaşi rămâne un pol important de dezvoltare pentru noi şi intenţia noastră este chiar de a ne extinde activitatea, în acest sediu sau în altul“, ne-a transmis Medlife.

În prezent, Telekom mai are la vânzare un teren de 868 de metri pătraţi pe strada Cuza Vodă nr. 3, pe care cere 500.000 de euro, dar şi o clădire de birouri de peste 1.000 de metri pătraţi, din Hârlău, pe care cere 250.000 de euro.

Comentarii