Colaborare externă a ISJ Iaşi pentru elaborarea de ghiduri care să folosească jocurile în activitatea didactică

joi, 27 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Colaborare externă a ISJ Iaşi pentru elaborarea de ghiduri care să folosească jocurile în activitatea didactică

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi colaborează cu parteneri externi pentru realizarea unor jocuri educaţionale prin care valorifică patrimoniul local. Demersul educaţional propus de proiectul Erasmus+, intitulat „Playing and learning from the past”, pune în echipă profesori de istorie şi specialişti în informatică, pentru realizarea unei aplicaţii pe care elevii o pot accesa cu ocazia diverselor vizite pe care le desfăşoară în oraşul Iaşi, în cadrul unor proiecte extraşcolare.

Activitatea va oferi profesorilor instrumentele necesare pentru ca aceştia să ştie cum să proiecteze, să utilizeze şi să integreze învăţarea bazată pe joc în sala de clasă şi în activităţile în aer liber.

Împreună cu partenerii externi, unităţi administrative şi ONG-uri din diferite ţări, specializate în formarea continuă a cadrelor didactice, precum Directorate of Primary Education of Trikala (Grecia), Crhack Lab Foligno 4D (Italia), Istanbul Valligi (Turcia), profesorii ieşeni încearcă să se adapteze motivaţiilor şi profilului tinerei generaţii.

Partenerii au organizat o întâlnire transnaţională de proiect în Foligno, Italia, unde au discutat despre elaborarea unui ghid cuprinzând repere teoretice de proiectare didactică pentru implementarea şi integrarea învăţării bazate pe joc în sala de clasă.

Au fost prezentate şi dezbătute diverse scenarii educaţionale şi au fost puse în evidenţă acele exemple de activităţi care duc la formarea competenţelor de format la clasă prin jocul educaţional. Totodată a fost prezentat un demo al aplicaţiei, ce reuneşte exerciţii de informare şi recunoaştere a diverselor obiective culturale ale celor patru oraşe partenere. 

Comentarii