De Business

Punem punctul pe știi

Compania LOT Polish Airways anunţă că vrea să lanseze curse de la Aeroportul Iaşi

sâmbătă, 07 octombrie 2023, 11:37
1 MIN
 Compania LOT Polish Airways anunţă că vrea să lanseze curse de la Aeroportul Iaşi

LOT Polish Airways, compania aeriană naţională a Poloniei, a dezvăluit recent o strategie ambiţioasă pentru următorii cinci ani, care include planuri de expansiune semnificative şi noi destinaţii, printre care se numără şi Aeroportul Internaţional Iaşi, scrie boardingpass.ro.

Potrivit anunţului făcut astăzi, LOT Polish Airways intenţionează să lanseze mai multe zeci de rute noi până în anul 2028 de la hubul său din Varşovia, Polonia. Aceste noi rute vor cuprinde destinaţii în Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi America de Nord. Printre oraşele europene vizate se află şi Iaşi, al doilea cel mai mare oraş din România.

Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii cu privire la momentul exact al lansării acestor rute către Iaşi sau celelalte destinaţii menţionate. Se presupune că acestea vor fi introduse treptat în decursul următorilor cinci ani.

Pe lângă expansiunea rutelor, LOT Polish Airways are în plan să-şi mărească flota de aeronave de la 75 la 110 avioane până în 2028. De asemenea, compania va efectua upgrade-uri la flota sa de Boeing 787 Dreamliner, care este utilizată pentru zborurile pe distanţe lungi, prin instalarea de noi scaune pentru pasageri.

Revenind la legătura cu Iaşi, merită menţionat că LOT Polish Airways a operat anterior zboruri către Aeroportul Internaţional Iaşi în perioada 26 februarie 2022 – 13 aprilie 2022, înlocuind temporar ruta dintre Varşovia şi Chişinău, o altă destinaţie importantă din regiunea Moldovei.

Comentarii