De Business

Punem punctul pe știi

Concedieri la una dintre cele mai mari companii din IT din România, cu birouri şi la Iaşi

miercuri, 13 martie 2024, 17:10
1 MIN
 Concedieri la una dintre cele mai mari companii din IT din România, cu birouri şi la Iaşi

Compania de software NTT Data, parte a unui concern japonez și una dintre cele mai mari firme de IT din țară, care în urmă cu câteva zile anunța un joint venture cu BMW pentru un centru de dezvoltare software la Cluj, se confruntă cu probleme cu angajații, conform unor informații apărute în spațiul public.

În comunitatea de programatori a apărut informația că managementul firmei propune contracte de încheiere a colaborării pe cale amiabilă și că angajații nu știu ce va urma. Partenerii ar căuta deja angajați pentru noul centru al BMW, dar pentru alt tip de poziții.

Compania NTT Data confirmă că a propus soluții de încheiere amiabilă a colaborării, conform unui răspuns transmis la solicitarea site-ului Economedia, și menționează că acestea îi vizează pe aproximativ 2% din angajați și colaboratori. Conform celor mai recente date, firma avea în 2022 peste 1.100 de angajați.

În comunitatea de programatori români de pe platforma Reddit, mai mulți utilizatori spun că angajații NTT Data aflați pe „bench” (fără proiect alocat) sunt chemați la discuții pentru a li se propune încheierea colaborării pe cale amiabilă. „Concedieri mascate” – spun unii, măsuri previzibile, cred alții. Citeşte articolul complet pe economedia.ro.

Comentarii