Concert şi artificii de Anul Nou? Consilierii locali sunt chemaţi să aprobe proiectul

luni, 13 decembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Concert şi artificii de Anul Nou? Consilierii locali sunt chemaţi să aprobe proiectul

Primăria a estimat o sumă de 700.000 lei pentru organizarea evenimentelor dedicate Sărbătorilor de iarnă. În acest sens, Consiliul Local (CL) se va reuni mâine într-o şedinţă extraordinară şi va aproba o hotărâre prin care vor banii necesari vor fi alocaţi de la bugetul local.

Având în vedere relaxarea restricţiilor în contextul pandemiei Covid-19, în progamul Sărbătorilor apare inclusiv un moment festiv „care va marca momentul trecerii dintre ani, prin organizarea unui concert şi a unui spectacol pirotehnic” (foc de artificii). Deocamdată, Primăria nu a anunţat alte detalii despre un astfel de Revelion în stradă, dar este de aşteptat ca evenimentul să aibă loc în faţa Palatului Culturii.

Alte acţiuni specifice Sărbătorilor, prevăzute în proiectul de hotărâre, vizează: sistemul de iluminat festiv, evenimente în cartiere, Orăşelul Copiilor, Parc de distracţii, târgul de iarnă (pe pietonalul Ştefan cel Mare şi în Piaţa Unirii), parada portului tradiţional, alaiul măştilor populare şi colindători la sediul Primăriei. De asemenea, în programul general sunt incluse şi acţiuni de omagiere a mişcării revoluţionare din Iaşi, din zilele de 14 şi 22 decembrie 1989.

„Desfăşurarea acestor acţiuni se va face cu respectarea hotărârii de Guvern 1242 din 8 decembrie 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Actul normativ invocat a adus o serie de măsuri de relaxare la nivel naţional şi permite inclusiv petreceri de Crăciun şi Revelion. Începutul Sărbătorilor de iarnă a fost marcat de Primărie pe 1 decembrie prin aprinderea sistemului de iluminat festiv. În centrul Iaşului au fost montate o roată panoramică, un carusel pentru copii şi o pistă de maşinuţe. Pentru buna desfăşurare a acţiunilor, Primăria a prelungit pietonalul Ştefan cel Mare până la Casa Modei şi, respectiv, pe str. I.C. Brătianu, până la intersecţia cu str. Agatha Bârsescu.

Comentarii