Condițiile în care turiștii români pot intra în Grecia din 14 mai: vaccinare, test sau anticorpi

joi, 11 martie 2021, 10:43
1 MIN
 Condițiile în care turiștii români pot intra în Grecia din 14 mai: vaccinare, test sau anticorpi

Grecia a anunţat că îşi va deschide porţile pe 14 mai, pentru turiştii vaccinați anti-Covid, care au trecut prin boală, sau prezintă un test PCR negativ.

Primii care s-au arătat dornici să primească turiştii sunt grecii. Dacă situaţia epidemiologică o va permite, se va întâmpla din 14 mai. Cu anumite condiţii.

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului:
„Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara anului 2021. Turiştii vor fi bineveniţi dacă se vaccinează înaintea călătoriei, sau au anticorpi sau prezintă un test PCR negativ”

Ministrul turismului a transmis şi că vor începe să vaccineze cu prioritate personalul din turism pentru o vacanţă cât mai sigură.

„Turiştii care vor merge în Grecia vor fi testaţi aleatoriu. Pentru cei depistaţi cu virusul SARS- CoV-2, costurile pentru spitalizare vor fi suportate de statul elen. În rest, turiştii trebuie să respecte toate regulile care se aplică cetăţenilor greci.”

Cât despre vacanţa de 1 mai în insulele greceşti, sunt încă multe necunoscute. Până pe 16 martie ţara este în stare de urgenţă şi nu primeşte turişti străini.

Mai mult, pe stirileprotv.ro

Comentarii