Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului

luni, 27 septembrie 2021, 01:56
3 MIN
 Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului

Este a patra procedură de licitaţie de acest fel, cea mai mare de până acum, lansată de ApaVital în tot atâtea luni

 

ApaVital a scos la licitaţie cel mai mare contract de până acum, în cadrul uriaşului proiect de peste jumătate de miliard de euro aprobat la începutul anului prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Este al patrulea dintre cele 14 contracte de lucrări, cu o valoare însumată de peste 400 de milioane de euro. Ultimul contract lansat în procedură de licitaţie de la o valoare estimată de 184,77 milioane de lei se referă la extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi – zona Sud. Această parte de lucrări este atât de mare, încât a fost împărţită în trei loturi.

Primul, în valoare de 83,8 milioane de lei, se referă la construirea unei conducte de aducţiune a apei potabile de la Chiriţa, prin Hlincea, Lunca Cetăţuii şi Ciurea până la Piciorul Lupului, la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în toate satele comunei Bârnova (Bârnova, Cercu, Păun, Todirel, Vişan şi Pietrărie) şi în cinci din cele şapte localităţi ale comunei Ciurea (Ciurea, Hlincea, Piciorul Lupului, Dumbrava şi Lunca Cetăţuii), precum şi construirea conductei de refulare Dumbrava-Lunca Cetăţuii. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 25 de luni şi vor fi urmate de o perioadă de garanţie de cel puţin 3 ani.

Al doilea lot cuprinde patru localităţi din comuna Miroslava (Miroslava, Balciu, Valea Adâncă şi Horpaz) unde va fi extinsă reţeaua de canalizare. Valoarea estimată a acestui contract este de 35 de milioane de lei, iar termenul de execuţie, mai scurt: 20 de luni.

Ultimul lot prevede extinderea reţelei de canalizare în satele Chicerea şi Goruni (ambele din comuna Tomeşti), construirea unei conducte de aducţiune a apei de la Chiriţa până la Osoi, prin Dancu, Holboca, Ţuţora şi Chipereşti. În Osoi (com. Comarna) se vor face totodată o gospodărie de apă, reţele de apă şi canalizare şi o conductă de legătură până la rezervorul de apă potabilă. Cost estimat: 66 de milioane de lei. Durată de execuţie: 25 de luni.

Citește și: HARTA – Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Ofertele pot fi depuse până pe 22 noiembrie. În toate loturile, la evaluarea ofertelor, un procent de 85 la sută din punctaj va fi dat de componenta financiară, iar 15 la sută, de suplimentarea perioadei de garanţiei cu până la 24 de luni peste cele 36 obligatorii.

Citește și: Unde s-a blocat cel mai mare proiect de investiție publică din istoria județului Iași

Celelalte trei proceduri de licitaţie lansate până acum pentru lucrări similare sunt în desfăşurare. Prima, iniţiată pe 8 mai la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei, vizează extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 8 Voineşti-Gârbeşti şi a atras 6 oferte. A doua procedură, lansată pe 28 mai, se referă la extinderea reţelelor pe Axa 1 Iaşi-Popricani. Zece ofertanţi concurează pentru cele 59,8 milioane de lei puse la bătaie. Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 9 Podu Iloaiei – Tg. Frumos (50,3 milioane), licitaţie deschisă pe 27 iulie, s-au înscris şase ofertanţi. 

Comentarii