Cosette Chichirău îi cere ministrului Grindeanu să-şi asume faptul că autostrada A8 este o prioritate strategică

duminică, 05 decembrie 2021, 19:45
1 MIN
 Cosette Chichirău îi cere ministrului Grindeanu să-şi asume faptul că autostrada A8 este o prioritate strategică

Deputata USR Cosette Chichirău i-a solicitat, duminică, ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să îşi asume faptul că autostrada A8 este o prioritate strategică pentru România. „Ne exprimăm îngrijorarea faţă de ceea ce se va întâmpla cu autostrada A8. Punctul nostru de vedere este că autostrada trebuie să continue un parcurs predictibil către execuţie. Adică, finalizarea studiilor de fezabilitate, scoaterea la licitaţie a proiectului tehnic şi a execuţiei, şi apoi execuţia în sine. Nu ne putem abate de la acest parcurs. Solicităm ministrului Grindeanu să îşi asume autostrada A8 ca prioritate strategică pentru România”, a declarat Cosette Chichirău, într-o conferinţă de presă. 

Aceasta crede că „PSD şi PNL vor face pentru Moldova ceea ce au făcut şi până acum”. „Adică nimic. În 30+ ani s-au perindat pe la guvernare când unii, când alţii, când împreună, când separat. Iată-i acum din nou împreună. Istoricul lor ne arată că nu au mişcat nimic pentru autostrada A8”, a susţinut Cosette Chichirău.

În opinia sa, în timpul guvernării PNL – USR PLUS această autostradă a făcut progrese vizibile.

„În PNRR, care a fost elaborat de ministrul Ghinea şi a fost aprobat de Uniunea Europeană, avem incluse capetele. Pe asta ne putem baza. Ne putem baza pe ce a făcut USR când a fost la guvernare. Pentru ministrul Drulă şi USR autostrada A8 era o prioritate, (…) exista transparenţă în Minister şi CNAIR. Acum toate acestea s-au oprit. Nu mai există transparenţă, nu mai ştim exact ce se mai întâmplă, care mai este stadiul proiectelor, aflăm informaţii pe surse. Cumva lucrurile s-au întors în epoca PSD, ceea ce nu este OK”, a mai declarat Cosette Chichirău.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

Comentarii