Covid la Iaşi: două zile fără niciun caz

marți, 22 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Covid la Iaşi: două zile fără niciun caz

În ultimele două zile, atât pe 20 cât şi pe 21 iunie în judeţul Iaşi nu a mai fost depistat niciun caz nou de COVID-19. Astfel, deşi mai există zile în care sunt confirmate noi cazuri, numărul persoanelor infectate zilnic în Iaşi este într-o scădere semnificativă, fiind tot mai multe zile cu zero cazuri noi. Au fost realizate şi trei recoltări la domiciliu de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pe baza solicitărilor de testare încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO.

De asemenea, în ultimele 48 de ore nu s-a înregistrat niciun deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese raportat de la începutul pandemiei fiind 915. Astfel, în judeţ ieri mai erau ocupate 19 paturi, din care trei sunt paturi ATI, fiind internaţi pacienţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Municipal Paşcani, Spitalul „Sf. Spiridon”. Cele 13 paturi ATI libere sunt distribuite astfel: 7 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 5 paturi la Spitalul Municipal Paşcani şi un pat la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Pentru persoanele care sunt depistate pozitiv sunt disponibile 163 de locuri în spitale, dintre care 67 sunt paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi şi cu COVID-19. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se menţine însă pe un trend descendent. Pe 19 iunie au fost vaccinate 1.006 persoane, dintre care 378 au primit doza I şi 628 au primit doza de rapel. Datele sunt asemănătoare şi pentru 20 iunie când au fost vaccinate 1.056 de persoane, dintre care 326 cu doza I şi 730 cu doza II. 

Comentarii