CSM Iaşi 2020 joacă la Bacău împotriva unei trupe pline de junioare

vineri, 17 martie 2023, 02:50
2 MIN
 CSM Iaşi 2020 joacă la Bacău împotriva unei trupe pline de junioare

Echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 va disputa astăzi un nou meci în Divizia A, ultimul eşalon intern. De la ora 15:00, la Bacău, în Sala Sporturilor, formaţia pregătită de Daniel Bura şi Macrina Tomuleac se va confrunta cu gruparea locală CSM. Beneficiind de un buget consistent şi de multe jucătoare rutinate, oaspetele sunt mari favorite în disputa din etapa a XVI-a cu o formaţie care se bazează pe foarte multe junioare, prezente şi în competiţia internă juvenilă.

Pe lângă obligaţia de a-şi lua revanşa după înfrângerea umilitoare din decembrie, din Cupa României, când Bacău a trecut, în turul preliminar, cu 25-21, de Iaşi (apoi, băcăuancele au fost spulberate în Cupă de Slatina, chiar pe malurile Bistriţei, 24-42!), oaspetele trebuie să câştige şi pentru a nu-şi complica situaţia în clasament.

Cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat, CSM Iaşi 2020 e pe locul III, cu 33 de puncte, trei mai puţine decât CNE Sfântu Gheorghe şi 12 în spatele liderului, Corona Braşov. Cum gruparea din Covasna nu are drept de promovare, Iaşi este acum sigur de calificarea în faza următoare, în care merg primele două clasate, plus două dintre grupările de pe locurile III. Poziţia trupei ieşene este ameninţată de CSM Roman, care are 27 de puncte. Tot atâtea are şi Bacău, însă echipa din urbea lui Bacovia joacă în ultimele runde la Sfântu Gheorghe şi cu Braşov, şansele de a câştiga duelurile amintite fiind, practic, nule. Roman mai are de jucat la Galaţi, cu CSU II şi Piatra Neamţ, cu HCF, în ultima rundă fiind programat duelul cu formaţia din Iaşi.

În tur, în Sala LPS Iaşi, CSM Iaşi 2020 a trecut de CSM Bacău la limită, 22-21.

Comentarii