Cu granzii lei, cu restul miei

marți, 10 decembrie 2019, 02:43
4 MIN
 Cu granzii lei, cu restul miei

 

Poli nu a mai etalat în disputa contra Chindiei Târgovişte determinarea din disputa cu FCSB

Politehnica Iaşi s-a umplut de ridicol sâmbătă, la Ploieşti, şi a pierdut în faţa unei grupări modeste, Chindia Târgovişte. Grav este faptul că Poli a avut toate condiţiile necesare pentru a se impune. Meciul s-a jucat pe teren neutru, dâmboviţenii veneau după trei meciuri în care încasaseră 13 goluri, iar imediat după pauză Poli a deschis scorul. Două gafe defensive incredibile, comise în patru minute, au făcut însă ca nou-promovata să revină, să puncteze de două ori şi să se impună.

Principala cauză a eşecului a fost căderea uriaşă de atitudine pe care Politehnica a etalat-o în disputa cu târgoviştenii, la ani lumină distanţă de cea din partida cu FCSB. Dacă în meciul cu bucureştenii ieşenii s-au dăruit total, au fost organizaţi, pierzând abia în prelungiri, la Ploieşti, Poli a arătat ca o trupă blazată, fără dorinţă, dezarticulată. S-a confirmat astfel faptul că ieşenii sunt lei cu granzii Ligii I şi mieluşei cu grupările mici. Dincolo de inexplicabila diferenţă de atitudine, mai trebuie subliniat un alt aspect îngrijorător, permanentizarea erorilor individuale defensive. Poli a luat din nou goluri extrem de uşor, fie din faze fixe, pe care antrenorul Mihai Teja le lucrează până la saturaţie la antrenamente, fie după gafe individuale inacceptabile la nivelul primului eşalon. La ultimul capitol, cel mai elocvent exemplu este modul în care Breeveld, un jucător de 33 de ani a tratat o fază elementară la mijlocul terenului (astfel, scuza cu neacomodarea cu postul de stoper, folosită la meciul cu FCSB, când a provocat aiurea un penalty, nu stă în picioare), din care a ieşit golul decisiv. Deranjantă a fost şi căderea de după primirea golului doi, Iaşi nereuşind să aibă vreo ocazie până la final, deşi a mai avut jumătate de oră la dispoziţie pentru a egala. În comparaţie, gazdele au revenit imediat după 0-1, trezindu-se repede din genunchi.

Astfel, Chindia a câştigat şi statistic repriza a doua (3-2 la şuturi pe poartă, 5-0 la încercări în afara porţii, 7-3 la cornere), după ce Poli dominase la cifre cenuşiul prim act (1-3 la încercări cadrate, 4-4 la şuturi în afara porţii, 1-2 la cornere), în care a dominat finalul.

Pentru Politehnica urmează sprintul final de an, care cuprinde meciul de sâmbătă, de acasă, cu Gaz Metan Mediaş şi deplasarea de la Sibiu, de pe 21 decembrie. Rămâne de văzut dacă echipa se va putea regrupa în scopul salvării finalului unui sezon început foarte bine şi continuat prost. Echipa singură, pentru că şefii clubului au alte preocupări. Un nou element ce vorbeşte de la sine despre coerenţa şi corectitudinea de la vârful Politehnicii s-a derulat ieri. Duminică, preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a declarat că Mihai Teja are parte de susţinere şi pentru ultimele două meciuri din acest an, analiza activităţii tehnicianului urmând a fi făcută, la fel ca aceea a jucătorilor, la finalul lui 2019. Luni însă, în ziua în care spusele lui Ambrosie au devenit publice, Cristi Postolache, care a fost numit director de marketing al clubului după ce a activat în galerie, a popularizat în mediul virtual o postare anti-Teja, în care se susţinea schimbarea antrenorului în această săptămână!

În acest timp, intrigile la un club în care domneşte, de mult timp, amatorismul, continuă, pe primul plan nefiind pusă redresarea echipei, ci interesele personale. Acest lucru se translează şi spre un vestiar debusolat, fără motivaţie, plin de jucători care şi-au luat salariile cu multe luni în avans (!), pe care Teja nu a reuşit să-l capaciteze. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Rusu (3,5) – putea să iasă la primul gol, al doilea gol l-a luat pe colţul scurt.

Onea (4) – depăşit des.

Breeveld (3) – a pierdut mingea aiurea înaintea golului doi al Chindiei, depăşit uşor la duelul aerian dinaintea primului gol.

Frăsinescu (3,5) – driblat uşor la golul doi, în scădere de mobilitate.

Radu (4) – modest.

Platini (5) – a marcat un gol frumos.

Fr. Cristea (4) – muncă fără orizont.

Passaglia (4) – sub nivelul etalat în alte partide.

Bîrnoi (4) – inexistent.

Loshaj (4,5) – a pasat la golul lui Platini.

A. Cristea (4) – a semnat cea mai mare ocazie a Iaşului, dintr-o lovitură liberă, şters în rest.

Popadiuc (4) – nu a adus nimic.

Cabral (4) – aerian.

Bălan a intrat în minutul 77.

 

Comentarii