Cu urechea pusă în gheaţă, la spital la Iaşi. Amicul de pahar i-a muşcat-o, i-a rupt-o, apoi a mestecat-o

miercuri, 03 aprilie 2024, 03:00
3 MIN
 Cu urechea pusă în gheaţă, la spital la Iaşi. Amicul de pahar i-a muşcat-o, i-a rupt-o, apoi a mestecat-o

Un ieşean din Scobinţi s-a transformat pentru câteva minute în câine, muşcându-şi cu sălbăticie un consătean. Gestul s-a soldat cu un proces pentru vătămare corporală, mai ales că victima a fost nevoită să apeleze la o proteză estetică pentru a înlocui o bucată de ureche.

Cinci vecini din Sticlăria au mers împreună la băut în ziua de 17 august a anului trecut. Au băut până la închiderea localului, după care s-au îndreptat spre case. La ora 23, cei cinci parcă ar mai fi băut ceva, aşa că Sergiu M. a adus din casă un bidon de bere. Acesta a fost băut repede, aşa că „ştafeta” a fost preluată de un altul, care a mai adus o sticlă de bere. Apoi, încă una, Sergiu M. turnând în paharul fiecăruia. Când şi-a primit porţia, Alexandru Munteanu a fost deranjat de faptul că Sergiu M. nu se uitase la el când turnase. Simţindu-se desconsiderat, a aruncat berea pe jos. Serviabil, Sergiu M. l-a întrebat dacă este vreo problemă, respectiv dacă nu cumva era vreo insectă în pahar. Munteanu i-a reproşat că l-a servit „în scârbă”, aşa că Sergiu M. i-a mai turnat un rând. Nici de data aceasta nu a fost bine, iar Munteanu a aruncat iar berea. În acest moment, Sergiu M. i-a spus că dacă nu îi place cum a fost servit, să se ducă acasă. L-a şi împins uşor cu mâna.

Cu bucata de ureche la gheaţă

Gestul a fost suficient pentru a provoca un conflict violent. Munteanu a sărit la bătaie, încercând să-şi lovească adversarul. Acesta l-a prins în braţe şi au căzut amândoi la pământ. Munteanu şi-a apucat inamicul cu mâna de după gât şi l-a muşcat puternic de urechea dreaptă. Sergiu M. a început să ţipe de durere şi a încercat să-i desfacă dinţii, dar Munteanu a strâns mai puternic, până a rămas cu lobul superior al urechii în gură. L-a şi muşcat puternic pe Sergiu M. de degetul arătător al mâinii stângi, când acesta încercase să-i descleşteze fălcile. Cei doi au fost cu greu despărţiţi de partenerii de pahar.

Bucata de ureche retezată de Munteanu a fost găsită ulterior de membrii familiei victimei şi pusă imediat la gheaţă. Nu a mai putut fi însă cusută la loc, medicii spunând că fusese mestecată prea puternic de agresor. Sergiu M. a fost nevoit să apeleze la o proteză estetică. O vreme, familia sa a ascuns oglinzile din casă, pentru a nu-i accentua starea de depresie.

Proteză de 2.400 euro

Alexandru Munteanu a petrecut patru luni în arest, înainte de a fi judecat pentru vătămare corporală. În faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău, el şi-a recunoscut fapta, declarându-se de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Acestea sunt condiţiile esenţiale pentru a se putea aplica o pedeapsă cu suspendare. Judecătorii nu au luat însă în calcul nicio clipă această variantă. Munteanu nu se afla la prima încălcare a legii, el beneficiind anterior de amânarea unei pedepse de 200 zile-amendă pentru lovire sau alte violenţe şi 120 zile-amendă pentru distrugere.Agresorul a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, ca şi la plata unei amenzi penale de 4.800 lei corespunzând pedepsei amânate anterior. Din pedeapsă îi vor fi deduse cele patru luni petrecute deja în arest preventiv. Munteanu va trebui de asemenea să-i achite victimei sale 50.000 lei ca daune morale şi 2.380 euro în echivalent lei, costul protezei auriculare. Sentinţa a fost contestată de inculpat în faţa Curţii de Apel. Această instanţă a reluat ieri dezbaterea cazului.

Comentarii