Cum au ajuns străinii să dea 200 euro pe litru de țuică de prune. Ce o face atât de scumpă

vineri, 17 noiembrie 2023, 18:28
1 MIN
 Cum au ajuns străinii să dea 200 euro pe litru de țuică de prune. Ce o face atât de scumpă

Străinii sunt gata să dea 200 euro pe un litru de țuică de prune, potrivit portalului amazon.com. Prețul este unul exorbitant, dar țuica în cauză are o poveste.

În România, prețul țuicii a ajuns unul derizoriu. În multe zone, nu ai cui să vinzi pentru că toată lumea produce acasă. Așa că, litrul nu se dă cu mai mult de 20 de lei, atunci când ai la cine.

Alteori, oamenii preferă să bea alcool prost de la cârciumă unde au cu cine sta de vorbă.

În comerț, la supermarket, țuica mai „răsărită” se dă cu 80-90 de lei. Pe amazon.com, poate cel mai mare portal unde se fac vânzări în Occident, țuica și pălinca din Ardeal se vând la prețuri exorbitante.

Spre exemplu, o sticlă de 700 de ml de țuică de prună se vinde cu 128 de euro cu toate taxele. Pălinca se vinde un pic mia ieftin la 102 de euro cu toate taxele incluse.

Zetea Transilvaniei – țuica este un rachiu de prune 100% natural, care se obține după o formulă proprie prin distilarea prunelor. Culoarea naturală a rachiului este creată exclusiv prin depozitare. Nu i se adaugă niciun aditiv. Încercați rachiul românesc de înaltă calitate, scriu cei care vând această băutură. Citeşte articolul complet pe newsweek.ro.

Comentarii