Cum motivează Vladimir Putin lansarea războiului din Ucraina în 2022 şi nu în 2014

duminică, 19 martie 2023, 20:39
1 MIN
 Cum motivează Vladimir Putin lansarea războiului din Ucraina în 2022 şi nu în 2014

Preşedintele rus Vladimir Putin a explicat că nu a lansat războiul din Ucraina din 2014 pentru că Rusia nu era pregătită militar şi că nu avea „arme hipersonice”, susţinând totodată că acestea nu sunt folosite acum în „operaţiunea specială”. 

Putin a susţinut că Rusia nu a fost pregătită militar în 2014, când a anexat Crimeea, pentru un război la scară largă, în primul rând pentru că nu avea „arme hipersonice”. „Atunci nu aveam arme hipersonice, dar acum avem. Da, de fapt nu le folosim, dar există.

„Am presupus că vom fi capabili să rezolvăm toate problemele prin mijloace absolut paşnice… În al doilea rând, acest lucru se aplică şi pregătirii noastre pentru unele acţiuni mai serioase decât acţiuni în cadrul aşa-numitei „Primăverii Crimeii”.

Totodată, Putin a mai spus că în 2022 Rusia era pregătită din punct de vedere economic să facă faţă costurilor războiului. „Era vorba despre furnizarea de alimente, înlocuirea importurilor, consolidarea sistemului financiar şi dezvoltarea armelor moderne”, a spus Putin.

Preşedintele a subliniat că acum, în ciuda aşteptărilor „inamicului”, „nimic nu s-a prăbuşit în Rusia, sistemul financiar funcţionează, băncile îşi măresc capacităţile”.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

 

Comentarii