Cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Elon Musk

marți, 26 aprilie 2022, 08:48
2 MIN
 Cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Elon Musk

Elon Musk a reușit ceva ce părea imposibil: să cumpere Twitter. Acum, întrebarea este cum se va schimba compania sub „bagheta” miliardarului ce are 82 de milioane de urmăritori în rețea. Moderare mai blândă, delistare, schimbarea modelului de afaceri, vremuri mai grele pentru angajați?

Musk a spus de mai multe ori că moderatorii merg uneori prea departe cu eliminarea unor tipuri de conținut, a folosit și cuvântul cenzură și a lăsat de înțeles că mai multe lucruri vor fi permise. Acest lucru i-a îngrijorat pe mulți care se tem că Twitter va deveni o platformă pentru grupuri radicale și că dacă moderarea nu va mai fi strictă, vor scădea și veniturile din publicitate.

Musk a mai spus că preferă ca anumite conturi să fie suspendate temporar când încalcă regulile, decât să fie interzise pe termen nedeterminat. El a promis și că, atunci când Twitter va lua măsuri pentru a reduce, sau amplifica, reach-ul unui tweet, utilizatorii vor fi informații despre asta.

Musk a lăsat de înțeles și că s-ar schimba modelul de business, dintr-unul bazat pe publicitate, într-unnul bazat pe abonament („subscription). Twitter are un serviciu numit Twitter Blue la care abonamentul lunar este de 2.99 dolari.

O schimbare va ține și de adăugarea posibilității de a edita postările, lucru solicitat de mulți useri încă de acum mult timp. Foarte mulți useri au cerut de-a lungul anilor crearea unui „edit button”, dar oficiali ai companiei au spus că nu este cazul, fiindcă un astfel de buton ar putea fi folosit pentru a modifica sensul unui tweet care a devenit viral. Butonul de editare va exista cu siguranță.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii