Advertorial

Cum trebuie să fie amenajate dormitoarele în locuinţele cu trai la comun (P)

marți, 12 iulie 2022, 17:06
3 MIN
 Cum trebuie să fie amenajate dormitoarele în locuinţele cu trai la comun (P)

Traiul la comun poate fi solicitant, provocator, dar şi deosebit de frumos. Se ştie că fiecare membru al familiei are necesităţile, tabieturile şi mofturile sale, iar asta face cu atât mai interesantă viaţa într-un astfel de mediu.

Este necesar însă ca atât copiii, cât şi părinţii şi bunicii să aibă fiecare condiţii prielnice în care să se desfăşoare, indiferent că este vorba de joacă, prepararea mâncării sau odihna cea de toate zilele, caz în care este nevoie de mecanisme rabatabile pentru paturi de 1 sau 2 persoane, pentru a face faţă cerinţelor locative.
 
Dormitorul comun: cum trebuie amenajat
 
Într-o locuinţă în care vieţuiesc mai multe generaţii sub acelaşi acoperiş este nevoie de o bună organizare, pentru a ajunge la o stare de echilibru şi armonie. În cazurile în care nu este posibil ca fiecare să aibă camera sa, se impune ca spaţiul să fie în aşa fel amenajat, încât să răspundă nevoilor şi preferinţelor fiecărei părţi.
 
Prin urmare, într-un dormitor care este împărţit de bunici şi un nepot, de exemplu, sunt foarte utile paturile rabatabile, care rezolvă problema spaţiului mic, optimizându-l la maximum. În dormitor poate fi amplasat şi un birou pentru cel mic, astfel încât acesta să-şi poată face aici temele sau să coloreze şi să întreprindă diverse activităţi specifice vârstei.
 
Utilizând paturi cu sisteme de rabatare metalice, dormitorul poate fi încăpător noaptea pentru toţi cei care se odihnesc, iar ziua, pentru că patul poate fi strâns, camera se poate transforma într-o cameră de zi, în care cei mici se pot juca, iar bunicii pot citi, se pot uita la televizor sau pot lucra. 
 
Mai există şi opţiunea în care bunicii dorm în aceeaşi cameră cu nepotul, dar în paturi separate. Pentru a nu aglomera inutil dormitorul, poate fi amplasată o canapea, pe care să se odihnească micuţul. Există pe piaţa mecanisme pentru canapea ce se pot achiziţiona pentru a-i crea celui mic confortul necesar, astfel încât să aibă parte de o odihnă de calitate şi să-şi încarce bateriile pentru o nouă zi de explorat.
 
Avantajele mecanismelor rabatabile 
 
Organizarea spaţiului presupune şi că fiecare membru al familiei să dispună de un "colţ" propriu în care să se retragă pentru a se relaxa cu sine însuşi, astfel că sunt de evitat aglomerările de mobilier sau de alte piese şi accesorii care dau senzaţia de sufocare.
 
În acest sens, sunt de mare ajutor acele mecanisme de rabatare somiere de pe piaţă, pentru că rezolva problema spaţiului de odihnă, iar atunci când nu sunt utilizate, pot fi strânse. De aici derivă şi principalele avantaje ale acestor soluţii:
• sunt perfecte pentru spaţiile mici;
• soluţie ideală şi pentru cazurile când musafirii rămân peste noapte;
• vin cu toate accesoriile de montaj incluse;
• sunt fabricate din materiale de calitate.
 
Potrivit experţilor de la Rame-Pat.ro, mecanismele rabatabile sunt o soluţie perfectă pentru locuinţele aglomerate. Aceste produse ajuta la eficientizarea spaţiului şi-i oferă fiecărui membru al familiei confortul de care are nevoie, dar şi libertatea de mişcare necesară.

Comentarii