De Business

Punem punctul pe știi

De azi, scad puternic preţurile pe litoral. Cazarea se ieftinește cu 20%, şezlongurile, mai accesibile

sâmbătă, 19 august 2023, 11:14
1 MIN
 De azi, scad puternic preţurile pe litoral. Cazarea se ieftinește cu 20%, şezlongurile, mai accesibile

Am trecut de jumătatea lunii august, și așa cum se întâmplă de obicei spre finalul sezonului pe litoral, cei cu afaceri acolo încep să taie prețurile.

De sâmbătă, cazarea se ieftinește cam cu 20%. Șezlongurile se vor închiria cu 10 lei în minus, iar după fiecare sticlă de apă minerală sau de bere, turiștii vor rămâne cu câte un leu în plus în portofel.

Se estimează că în stațiunile românești de la mare se vor strânge 100.000 de oameni în acest sfârșit de săptămână. Majoritatea se vor caza în hoteluri de două și de trei stele.

Ștefan Necula, manager agenție de tursim: „Cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nord, Mamaia și Neptun-Olimp. Prețurile pornesc în stațiunea Mamaia de la 208 lei pentru o cameră dublă, la două stele, în următoarea perioadă. În timp ce la trei stele, o cameră dublă, cu mic dejun, pornește de la 286 de lei.”

Aceste tarife, spun reprezentanții hotelurilor, sunt cu circa 40% mai mici decât cele cerute vineri. Iar pe lângă reduceri, sunt locuri unde se încearcă atragerea turiștilor și altfel. Citeşte articolul complet pe stirileprotv.ro.

Comentarii