De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

joi, 28 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Prima mare dilemă este aicea, cum spuneam mai sus, că premarele va avea o mare problemă în a-şi satisface camarila imobiliară la fel ca până acum, din cauză că adversarii userişti au câştigat mai multe locuri în conţilul local decât ar fi putut el duce. Ceea ce deja creează mare nervozitate şi blocaje în negocieri.

A doua mare dilemă vine chiar din partea şefei de la Usere, madam Cozet, care vrea să ajungă în 2024 să poată candida la primărie, ea sau colegul, fără amestec în puterea locală, cu vreun vice sau ceva de genul ăsta, pentru a putea critica cu toată forţa, nu numai pe jumate sau pe sfert. Problema aicea e că oameni de-ai ei aleşi local s-ar băga la o aşa dregătorie, de ce nu, şi iote că de aiciproblema.

O încercare de compromis ar fi venit recent, zice-se, din partea lui Cozet, care ar fi transmis că da, ar vota un vice de la liberali, dar acesta să vină frumuşel cu un program de guvernare locală, dar nu a mai spus ce intenţii are în ceea ce priveşte pe cel de-al doilea vice.

Cam aşa stau lucrurile la acest moment. Şi, cum vedeţi, liberalii vechi nu-s pe nicăieri. La fel şi fostul dipotat deştept Grămadă, care a picat iar de papagal, de mânuţă cu buhaiul umflat de trifoi cu numai trei foi, din ăla ce aduce ghinion. Iar dacă mai auziţi pe vreunul că altfel ar sta calimera, spuneţi-i să se ducă la buhai. Că mai are o mânuţă liberă…

Şalele politice

Apropo de socotelile liberale, să vă mai spunem una scurtă, ca să înţelegeţi contextul. Cică în campania dinaintea localelor din septembrie Mihăiţă şi cu dom’ Costel aranjaseră ca cei doi vici de la Primărie să fie ambii liberali: Juravle unul, liberal dar de-al lui Mihăiţă, iar celălalt Bostan, tot liberal dar de-al lui dom’ Costel. Procentul cu care îşi făceau ei aceste calcule era, evident, ceva… Revenind, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aia din târg, aşa că acuma se fac alte calcule, pe genunchi. De aici, cum spuneam, şi durerea aia nasoală de şale…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii