De Business

Punem punctul pe știi

Deputaţii au votat creşterea salariilor angajaţilor de la stat

marți, 31 mai 2022, 13:00
2 MIN
 Deputaţii au votat creşterea salariilor angajaţilor de la stat

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 206 voturi pentru, 52 de voturi împotrivă şi 8 abţineri, un proiect de lege în care au introdus o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017, începând de la 1 iulie. Camera Deputaţilor este for decizional astfel că proiectul merge la promulgare.

Proiectul de lege la care au fost adus acest amendament avea ca ca obiect de reglementare modificarea Legii-cadru nr.153/2017, şi prevedea că profesorii-antrenori din cadrul grupurilor sportive şcolare şi universitare în categoria personalului didactic beneficiază de o majorare de 10% a salariului de bază, şi a primit marţi dimineaţă raport de admitere în comisia de muncă, cu această modificare. 

"Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară şi indemnizaţiile lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021”, prevede un amendament.

De asemenea, începând cu data de 1 iulie 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iunie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază aceste categorii de personal se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna iunie 2022", se arată în cel de-al doilea amendament. 

 

 

Comentarii