Detalii inedite despre fuga primarului Cătălin Cherecheş, condamnat penal, din ţară

luni, 27 noiembrie 2023, 22:40
1 MIN
 Detalii inedite despre fuga primarului Cătălin Cherecheş, condamnat penal, din ţară

Primarul Cherecheş a putut fugi din ţară pentru că verificarea buletinelor, la vamă, se face ”ochiometric”, cu o lupă, după cum a aflat Newsweek România. Acesta a ieşit ilegal din România, pe la Vama Petea, folosind documentele unei rude. Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare a putut fugi din ţară şi pentru că verificarea buletinelor se face după ochi, cu o lupă. 

Cherecheş este pe lista Most Wanted a Poliţiei Române. Acesta a ieşit ilegal din România, pe la Vama Petea, folosind documentele unei rude. Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Newsweek a aflat cum se face verificarea cărţilor de identitate

Scandalul fugii primarului Cătălin Cherecheş, fugit din ţară înainte ca instanţa să îl condamne, definitiv, pentru corupţie, este departe de a se încheia. Primarul de la Baia Mare este pe lista Most Wanted a Poliţiei. Unele surse cred că acesta s-ar afla alături de soţie şi de mama lui, în Italia, pe o insulă. 

Cum a ieşit Cherecheş din ţară deşi avea interdicţie să părăsească România? Newsweek a aflat cum se face verificarea cărţilor de identitate la frontieră. Nici pe departe nu este vorba despre ceva sofisticat, care poate detecta dacă persoana din buletin este cea care se prezintă la vamă. 

Totul se face ”ochiometric”, cu ajutorul unei lupe mici, după cum ne-a explicat Cosmin Andreica, şeful Sindicatului poliţiştilor Europol. 

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii