Dezvăluirile unui fost internaţional: ruşii cred că o putere străină a invadat Ucraina şi armata roşie apără ţara vecină!

duminică, 20 martie 2022, 14:55
2 MIN
 Dezvăluirile unui fost internaţional: ruşii cred că o putere străină a invadat Ucraina şi armata roşie apără ţara vecină!

Yevgen Seleznyov (36 de ani), fost internaţional ucrainean şi câştigător al Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk, a dezvăluit ce cred, de fapt, oamenii din Rusia că face armata lor în Ucraina. 

Produs al lui Şahtior Doneţk, Seleznyov a evoluat de-a lungul carierei la Arsenal Kiev, Dnipro, Karabukspor, Akhisarspor, Malaga, Bursaspor, Kolos Kovalivka, iar înainte de a izbucni războiul în Ucraina era legitimat la FK Minaj. Cu toate acestea, atacantul susţine că ”cea mai mare greşeală din cariera sa” a fost perioada petrecută în Rusia (februarie-iulie 2016), la Kuban Krasnodar. Atacantul ţine încă legătura cu unii cunoscuţi din Rusia şi a rămas uimit de ceea ce a reuşit propaganda guvernului condus de Vladimir Putin să le inoculeze oamenilor de rând. Seleznyov a declarat că o parte din poporul rus crede cu tărie că armata lor desfăşoară o acţiune de apărare a Ucrainei în faţa unui atac al Statelor Unite ale Americii.

”Cea mai mare greşeală a mea a fost că am jucat în Rusia. Pentru mine există o diferenţă între ruşi şi cei care au atacat. Nu toată lumea din Rusia susţine războiul. Ori eşti om şi gândeşti corect, ori nu.

Am vorbit cu nişte ruşi, ei nu înţeleg ce se întâmplă cu noi şi nu cred în asta. Ei spun că au venit să ne protejeze şi că America este de vină pentru tot. Pe cine protejaţi şi de cine? Ne bombardaţi casele! Nu am cerut să fiu protejat. Sunteţi nebuni? Oamenii mor aici!

Nu înţeleg când spun că suntem fraţi şi apoi se duc să ne omoare. La naiba, fratilor! Dacă ne spuneţi fraţi, atunci să ştiţi că fraţii nu se ucid între ei. Acum mă interesează doar un singur lucru – când aceste animale pleacă de aici. Aici nu e o grădină zoologică, ci Ucraina.

O persoană rezonabilă nu poate să treacă graniţa şi să facă atace cu rachete, să omoare copii şi femei”, a declarat Yevgen Seleznyov, potrivit sport.ua.

SURSA:digisport.ro

Comentarii