De Business

Punem punctul pe știi

DOCUMENTE Unitățile militare ale MApN și MAI își fac plinul în benzinăriile rușilor de la Lukoil

miercuri, 30 martie 2022, 13:27
1 MIN
 DOCUMENTE Unitățile militare ale MApN și MAI își fac plinul în benzinăriile rușilor de la Lukoil

Unitățile militare ale Ministerului Apărării Naționale (MApN) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instituții esențiale de care depinde securitatea națională, se alimentează mașinile cu combustibil și uleiuri auto de la compania rusească Lukoil.

Asta în timp ce marile companii occidentale se retrag din Rusia, iar Vestul interzice propriilor firme să facă afaceri cu agenții economici din Rusia, ca parte a sancțiunilor economice asupra Moscovei.

Totul a ieșit la iveală după ce deputatul USR Emanuel-Dumitru Ungureanu i-a întrebat pe miniștrul Apărării și pe cel al Afacerilor Interne dacă „ministerul pe care îl conduceți, ori instituțiile din subordine, au vreun contract încheiat cu compania Lukoil și/sau cu compania Gazprom pentru alimentarea mașinilor din dotare și dacă plănuiți să reziliați aceste contracte”.

Ungureanu a precizat faptul că „Uniunea Europeană, state membre NATO, dar și alte guverne aliate impun sancțiuni asupra companiilor rușești cu scopul de a determina GFederația Rusă să renunțe la agresiunea asupra Ucrainei”.

Deputatul USR a adăugat că potrivit „informațiilor apărute în presă și disponibile pe portalul Serviciului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Lukoil România a încheiat 3.785 de contracte prin achiziție directă, 103 prin procedură simplificată și 96 prin licitație deschisă cu diverse instituții publice din România.”

Mai mult, pe newsweek

Comentarii