Efectul Chesnoiu la Vama Iaşi: iată ce e cu notele alea de 1 şi 2!

vineri, 29 iulie 2022, 09:10
2 MIN
 Efectul Chesnoiu la Vama Iaşi: iată ce e cu notele alea de 1 şi 2!

Tare am mai râs, atât noi cât şi tăt târgul după publicarea la gazetă, ba chiar şi niscai telespectatori de pe tot rotogolul patriei după ce cazul a ajuns şi la teveurile din capitală, când am văzut notele şefilor de la vămuirea ieşeană regională, de la Suceava la Vaslui şi Bacău, trecând de vreo trei ori prin Iaşi! 

Aşa note, toate sub 4.00, dar cele mai multe în jur de 1 şi 2, apăi aşa ceva nici la tezele de la mate de pe vremea lui Ceaşcă de la Şcoala Ajutătoare de la Budăi nu am mai văzut, stimaţi telespectatori. Dar, în fine, cât e glumă îi panaramă: haideţi să vedem şi partea cea goală a paharului, dacă putem spune plină la partea asta goală de cunoştinţe din căpătâiurile acestor şefi! Ştiţi de ce s-a ajuns la această situaţiune absolut ridicolă şi jenantă? Ei bine, prin mediul încaschetaţiilor din vamă se vorbeşte că de vină ar fi un aşa-numit efect de seră de sorginte agricolă, un aşa-numit efect Chesnoiu, care s-ar fi manifestat tura asta la Iaşi, pe Prut în gios, pe un mal drept frumos, vorba baladei. Cum anume, mai exact? Apăi ia’n cetiţ’ domniile voastre pulsuleţul care vine mai la vale!

De ce n-au mai ajuns subiectele servite la Iaşi?

Vă mai amintiţi de recentul caz Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii care a trebuit să plece din funcţie pe motiv de dosar penal, după ce a dat indicaţii preţioase unui subordonat ca să dea subiectele servite unui prostănac, după cum chiar el l-a descris, ce participa la un concurs? Ei bine, cum spuneam, cică printre încaşchetaţii mai informaţi de pe Prut se vorbeşte că s-au luat aşa de mici note la acest concurs pentru că lumea a aşteptat să vină subiectele servite, dar acestea nu au mai venit. Motivul ar fi acela că, zice-se, în ultimul moment s-ar fi transmis că e pericol, că cineva de sus stă geană şi aşteaptă să tragă momeala ca să cadă peştele cel mare, drept pentru care subiectele nu s-au mai transmis şi s-a întâmplat tragedia care s-a întâmplat, şi pe care aţi citit-o deja la gazetă: unii nu au mai venit deloc la concurs, alţii au sperat că, cine ştie, poate vin până la urmă. Interesant este însă altceva: unii zic că mălaiul cu caşcaval pentru subiecte s-ar fi dat în avans! Hopaa: păi asta chiar că e ca şi pusă de mămăligă! Oare se vor da compensări, sau se raportează pentru concursul următor?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii