Elevi din Republica Moldova, în vizită la Politehnica ieşeană

luni, 14 martie 2022, 23:26
2 MIN
 Elevi din Republica Moldova, în vizită la Politehnica ieşeană

85 de elevi din Republica Moldova au vizitat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi pentru a descoperi cum este viaţa de student în capitala Moldovei. Cei 85 de elevi au venit însoţiţi de profesori de la şcolile lor, vizita având loc în perioada 1-11 martie.

Elevii au venit în două grupe, în cadrul proiectului „Direct Access to Students”, în care TUIASI este partener. Îndrumător în perioada vizitei, din partea Universităţii Tehnice, le-a fost prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga, cadru didactic al TUIASI, care este şi coordonator al proiectului.

Vizitele au fost realizate în două perioade, între 1 şi 4 martie, când au vizitat Politehnica ieşenă un număr de 45 de elevi de la Colegiului de Construcţii din Hînceşti, iar în perioada 8-11 martie au venit la Iaşi 40 de elevi de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Chişinău, însoţiţi fiind de directorul unităţii. Elevii au beneficiat de activităţile prevăzute în proiect de tipul vizite, workshopuri tematice sau şedinţe de consiliere pentru orientare în carieră.

„Accentul a fost pus pe desfăşurarea workshopurilor tematice care au avut ca principale obiective cunoaşterea ofertei educaţionale şi a posibilităţilor de angajare după absolvirea cursurilor universităţii noastre. Aceste activităţi au avut loc la Facultăţile de Design Industrial şi Managementul afacerilor, Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată şi Construcţii şi Instalaţii. Le-am urat elevilor alegeri inspirate în viitorul vostru apropiat şi îi aşteptăm în amfiteatrele noastre”, a precizat prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga.

Elevii au vizitat şi Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu”, Biblioteca TUIASI din Copou, Aula Magna „Carmen Sylva”, Sala Paşilor Pierduţi, precum şi diverse obiective culturale ale oraşului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii