Emma Răducanu, victima succesului: Cum s-a ales praful de cariera ei, cu contribuția tatălui

sâmbătă, 03 septembrie 2022, 11:33
2 MIN
 Emma Răducanu, victima succesului: Cum s-a ales praful de cariera ei, cu contribuția tatălui

În decurs de un an, o adolescentă a fost amețită de lumina reflectoarelor și de obligațiile contractuale cu marile branduri care s-au năpustit asupra ei. Rezultatul: o cădere dureroasă, prevăzută de specialiști, care s-a încheiat cu o eliminare în turul I de la US Open.

Emma Răducanu (Marea Britanie, 19 ani) e definiția sportivei care a avut o ascensiune fulminantă, miraculoasă aproape, urmată de o cădere zgomotoasă!

Se vede, încă o dată, cât de dur poate fi contactul cu succesul la o vârstă fragedă, dacă oamenii din jur nu știu să te țină pe drumul cel corect. În cazul Emmei, din păcate, tatăl ei, românul Ion, devenit Ian după plecarea din țară, a contribuit din plin la haosul care a cuprins cariera fiicei sale după triumful de la US Open 2021. Pentru că, din acel moment, la indicațiile domnului Ion, stafful Emmei s-a transformat într-o „ciorbă“. Pe scurt, antrenorii au venit și au plecat cu o viteză amețitoare, primul sacrificat fiind Andrew Richardson. Adică, cel care a fost alături de Răducanu, când aceasta a pornit din calificările de la US Open 2021 și s-a oprit doar după finală, cu trofeul în mână, după zece victorii succesive fără set pierdut!

Nimeni n-a înțeles de ce a fost schimbat Andrew Richardson. Sau de ce Emma a continuat să aibă un alt antrenor o dată la câteva luni. Și nu doar aceste schimbări fără noimă au lovit-o din plin pe puștoaica de 19 ani. Viața ei s-a transformat într-o alergare permanentă între ședințele de antrenament, aparițiile mondene în cadrul unor gale în care a fost premiată pentru triumful de la New York și ședințe foto prilejuite de semnarea unor noi contracte de publicitate.

O singură statistică vorbește de la sine: în primele șase luni de după victoria de la US Open 2021, Emma a ajuns în situația halucinantă de a avea mai multe contracte de publicitate decât victorii obținute pe teren:

*8 contracte cu Vodafone, Dior, Tiffany & Co, British Airways, Evian, Nike, Wilson şi Porsche.

*2 victorii în 7 meciuri în 2022 cu: Sloane Stephens şi cu Caroline Garcia.

Mai mult, pe adevarul

Comentarii