Enrique revine la naţionala Spaniei

miercuri, 20 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Enrique revine la naţionala Spaniei

 

Deşi a calificat echipa iberică la Euro 2020, Robert Moreno va ceda locul fostului său şef, care nu-l mai vrea în staful său

Antrenorul Luis Enrique va conduce naţionala Spaniei la turneul final al Campioantului European din 2020, a anunţat preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales. Luis Enrique, 49 de ani, a fost numit selecţioner la 9 iulie 2018, înlocuindu-l pe Fernando Hierro, care a condus naţionala iberică la Cupa Mondială din Rusia.Enrique a demisionat la 19 iunie din cauza problemelor grave de sănătate avute de fiinca lui, Xana, în vârstă de 9 ani. El nu mai conducea reprezentativa spaniolă din martie.Postul său a fost preluat de secundul Robet Moreno, 42 de ani. Sub conducerea acestuia, Spania a jucat opt meciuri, câştigând şase şi remizând două. Ca urmare a acestor bune rezultate, Spania a terminat pe primul loc Grupa F a preliminariilror Euro-2020 şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor turneului final.„Astăzi, pot să confirm faptul că Luis Enrique se întoarce la locul său de muncă. Am spus clar că atunci când va dori să revină, va reveni. De la decesul fiicei lui am vorbit de trei ori cu el. Prima dată, la 29 august, apoi la 31 octombrie şi ieri.Moreno ne-a spus că Enrique doreşte să se întoarcă. Am decis să vorbim cu el şi ne-a transmis că doreşte să revină.Luni, Robert ne-a dat un mesaj, în care ne-a cerut să-i permitem plecarea pentru a nu împiedica revenirea lui Enrique. Apoi am discutat cu Luis Enrique şi l-am întrebat dacă doreşte să revină. Mi-a spus că da şi mi-a mulţumit pentru că mi-am ţinut cuvântul. Nu ne băgăm în problemele dintre Luis Enrique şi Robert Moreno. Luis Enrique este liber să-şi aleagă staff-ul”, a spus Rubiales.

La încheierea meciului de la Madrid, Robert Morenonu a participat la conferinţa de presă. El s-a despărţit, în lacrimi de jucători.Chiar înaintea meciului de pe Wanda Metroplitano, presa spaniolă anunţase că partida cu România va fi ultima pentru Moreno ca selecţioner, la naţională urmând a reveni Luis Enrique. Revenirea fostului său şef nu ar fi trebuit să-l întristeze pe Moreno, cei doi având o lungă colaborare la AS Roma, Celta Vigo şi FC Barcelona. Mai mult, Robert Moreno se arătase de acord să-i cedeze postul lui Enrique şi să continue să lucreze împreună. Potrivit marca.com, ceea ce l-a întristat însă până la lacrimi pe Moreno a fost faptul că Luis Enrique a cerut ca selecţionerul care a calificat Spania la Euro-2020 să nu facă parte din staff-ul său. „Nu există niciun motiv care să justifice această decizie a lui Luis Enrique. Au început să lucreze împreună în 2008 şi Moreno a fost un sprijin pentru Luis Enrique.Realitatea purăşi dură este că Robert nu va fi secundul lui Enrique pentru că Luis însuşi i-a cerut lui Rubiales să nu-l aibă pe bancă”, a declarat Lluis Lainz, jurnalist, antrenor şi oficial, un apropiat al celor doi tehnicieni. Lainz a precizat că demiterea lui Moreno ar putea fi costisitoare pentru RFEF, Moreno fiind sub contract cu federaţia de la Madrid.

 

Comentarii