Erika Isac, interpreta controversatei piese „Macarena”, a fost una din cele mai virale concurente la X Factor

marți, 20 februarie 2024, 18:10
2 MIN
 Erika Isac, interpreta controversatei piese „Macarena”, a fost una din cele mai virale concurente la X Factor

În ultima perioadă, o melodie a captat atenţia publicului român şi a stârnit o serie de discuţii aprinse pe reţelele sociale. "Macarena", piesa interpretată de trapperiţa Erika Isac, nu este doar o creaţie muzicală obişnuită, ci un manifest care aduce în prim-plan problemele cu care se confruntă femeile în societate.

Mulţi internauţi s-au grăbit să emită păreri cu privire la versurile melodiei, axându-se în principal pe limbajul considerat vulgar de unii. Totuşi, cei care au reuşit să treacă dincolo de aparenţe au descoperit că Erika Isac nu este un nume străin în industria muzicală.

La doar 24 de ani, artista româncă s-a remarcat ca cântăreaţă, compozitoare şi dansatoare. Intrând în lumea muzicii la vârsta de doar 6 ani, Erika a participat la numeroase concursuri şi concerte, câştigându-şi o reputaţie în domeniul muzical. Un moment definitoriu în cariera sa a fost în 2015, când a devenit una dintre cele mai virale concurente X Factor România, cu un cover al piesei "Look At Me Now" de Chris Brown & Busta Rhymes.

De atunci, Erika Isac a evoluat şi a colaborat cu numeroşi artişti consacraţi din România, abordând diverse genuri muzicale precum pop, pop-dance şi trap. Cu peste 450 de concerte susţinute în întreaga ţară, tânăra artistă îşi propune să ajungă în linia de top a artiştilor din România şi, de ce nu, din afara ţării.

Piesa "Macarena" nu reprezintă prima manifestare feministă a artistei. Versurile care întreabă retoric „Dacă nu erau bărbaţii, cine vă proteja?/să ne protejeze de cine?” rezonează puternic în contextul curent al dezbaterilor privind egalitatea de gen şi rolurile sociale. Erika Isac aduce astfel un suflu proaspăt în peisajul muzical, încurajând dialogul şi provocând gândirea critică.

Comentarii