De Business

Punem punctul pe știi

Escrocherii cu cazări false de Crăciun și Revelion pe site-urile de anunțuri

luni, 20 decembrie 2021, 12:14
1 MIN
 Escrocherii cu cazări false de Crăciun și Revelion pe site-urile de anunțuri

Apropierea sărbătorilor readuce în prim-plan un fenomen infracțional specific sezonului: escrocheriile cu oferte false de cazare pentru petrecerea sărbătorilor în cabane sau vile la munte.

Metoda de lucru e simplă: infractorii postează anunțuri pe site-urile de profil folosind date și fotografii false, oamenii îi contactează și plătesc un avans. Apoi, infractorii dispar cu banii și nu mai răspund la telefon.

Ioana a căutat o vilă pentru a petrece Revelionul cu prietenii. A găsit un anunț pe Olx și a intrat în contact cu persoana care-l postase. Anunțul avea fotografii, totul părea ok, spune ea. Persoana în cauză a cerut un avans de 1.500 de lei dintr-un total de 5.000 de lei. A trimis chiar și o copie de buletin.

„Am încheiat un «contract» cu fratele tipului. Acum, surpriză: nu mai răspunde la niciun telefon, iar anunțul a fost șters”, spune ea.

Așa că grupul de prieteni a rămas cu banii luați. Căutând mai departe, aceștia au găsit și buletinul de identitate pe internet, iar acesta este dat pierdut.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii