Eveniment emoţionant: o bolnavă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul „Sf. Parascheva”

vineri, 29 aprilie 2022, 16:31
2 MIN
 Eveniment emoţionant: o bolnavă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul „Sf. Parascheva”

Starea ei de sănătate este foarte gravă. Este împreună cu viitorul soţ de zece ani.

O pacientă care suferă de infecţia cu HIV, internată la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi, se va căsători cu partenerul de viaţă chiar în incinta unităţii medicale. Conducerea spitalului a făcut deja toate demersurile în acest sens.

Pacienta este diagnosticată cu HIV de aproximativ 20 de ani, iar în acest moment prezintă grave complicaţii neurologice generate de patologia pe care în ultima perioadă a neglijat-o, a spus managerul unităţii medicale.

"Face parte din cohorta pediatrică din anii ‘90, când foarte mulţi copii au contractat boala în spital. Este în evidenţa noastră încă de atunci. Chiar dacă starea ei este gravă în acest moment, pacienta are discernământ. Credem că starea de bine a pacientului este un factor determinant în terapie, mai ales în cazul pacientului cu HIV/SIDA care, din punct de vedere psihologic, trebuie sprijinit constant pentru a lupta, pentru a nu se simţi judecat şi a nu se simţi diferit într-o societate care, din păcate, arată cu degetul spre aceşti oameni. Sperăm ca eforturile noastre să le aducă împlinire şi bucurie sufletească. Oamenii pentru care sănătatea este un lux ne învaţă cât de important este să trăim clipa", a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

Cei doi au aproximativ 30 de ani, iar de 10 ani sunt împreună. Ambii se află internați în spital, în cazul viitorului mire fiind necesară testarea HIV. Ieri seară, rezultatele de laborator au adus o veste bună cuplului, soțul pacientei fiind declarat negativ.

Comentarii