Evenimentul cu iz legionar de la Palatul Culturii, suspendat de organizatori

miercuri, 14 iunie 2023, 15:18
2 MIN
 Evenimentul cu iz legionar de la Palatul Culturii, suspendat de organizatori

Evenimentul cu iz legionar organizat la Palatul Culturii de către Editura Cartea Românească Educaţional a fost suspendat. “Editura Cartea Românească Educaţional anunţă suspendarea prezentării

,,Gică Manole – Vocaţia de a rosti adevărul" care avea ca scop prezentarea operei istoricului cu acest nume. Uniunea Scriitorilor din România, Filiala laşi a fost dintr-o eroare inclusă printre organizatori. Pentru cele de mai sus ne cerem scuze în faţa celor implicaţi. Colectivul redactional al Editurii Cartea Românească Educaţional”, se arată într-un comunicat emis de editura mai sus amintită.

Pe 21 iunie urma să fie oragnizat un eveniment la Palatul Culturii unde să fie prezentate cărţile lui Gică Manole, un istoric din Botoşani. Pe afişul evenimentul era trecută şi Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, instituţie ce s-a deliminat clar de eveniment, precizând că a fost asociată cu evenimentul fără acordul său.

Evenimentul a stârnit un val de reacţii negative din partea mediului academic şi nu numai. ”Fanfaroni şi şarlatani din toată lumea trebuie să fiţi mândri!„, ”Omul stă prost cu ştiinţa de carte, cu simţul măsurii şi cu modestia”, ”Gică Manole, autorul multor inepţii legionar(oid)e”, sunt doar câteva din reacţiile profesorilor şi istoricilor care şi-au asumat public dezacordul legat de publicarea cărţii.

Cititi si: Eveniment scandalos, cu iz legionar, la Palatul Culturii, sub egida Uniunii Scriitorilor filiala Iaşi. Reacţii vehemente din mediul academic

Cititi si: Uniunea Scriitorilor din România, precizari faţă de evenimentul cu iz legionar organizat la Palatul Culturii

Comentarii