EXCLUSIV Record la Aeroportul Iași: peste 150 de mii de călători în luna mai

joi, 02 iunie 2022, 15:35
2 MIN
 EXCLUSIV Record la Aeroportul Iași: peste 150 de mii de călători în luna mai

Luna trecută a fost cea mai aglomerată din istoria aerogării ieșene

 

Record după record la Aeroportul Internațional Iași. Luna trecută, cifrele de trafic au depășit pentru prima dată în istoria aerogării ieșene nivelul de 150 de mii de pasageri, după cum am aflat de la directorul general Romeo Vatră. În mai 2019, 111 mii de călători au trecut prin aerogara ieșeană. Precedentul record, atins înainte de pandemie, fusese stabilit în august 2018, când aproape 143 de mii de oameni au tranzitat porțile de îmbarcare/ debarcare. Tendința de creștere a fluxului de călători se menține, după ce fiecare lună a primăverii recent încheiate a marcat record după record: martie, 120 de mii, aprilie, 138 de mii de pasageri. În total, Aeroportul Iași a înregistrat mai mult de jumătate de milion de pasageri de la începutul anului.

Așa cum am mai relatat, creșterea consistentă de trafic din această primăvară se datorează mai multor factori, de la ridicarea restricțiilor pandemice în mai multe țări, până la fluxul crescut de călători din perioada sărbătorilor pascale și în debutul sezonuilui estival, dar și transferului unor curse de pe Aeroportul Chișinău la Iași pe fondul războiului din Ucraina.

Compania Wizz Air păstrează și pentru luna iunie câteva zboruri cu plecare/sosire Aeroportul Iași, în locul celui din capitala Republicii Moldova, unde aceste avioane fac escală – spre Basel, Berlin, Hamburg, Praga și Memmingen. Spațiul aerian din țara vecină a fost închis timp de o lună, de la declanșarea invaziei armatei ruse în Ucraina până pe 21 martie. (R.M.)

 

Comentarii