Femeia beată, de 40 de ani, ucisă de caniculă în condiţii misterioase: se va face autopsie

joi, 07 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Femeia beată, de 40 de ani, ucisă de caniculă în condiţii misterioase: se va face autopsie

O femeie în vârstă de 40 de ani, care era cunoscută de apropiaţi ca o consumatoare cronică de alcool, a murit marţi, 5 iulie. Cauzele exacte care au dus la decesul său încă nu sunt cunoscute, şi urmează să fie stabilite. Femeia a fost găsită în cursul zilei de marţi de către vecinii săi în stare gravă, având o temperatură a corpului de 40 de grade. 

A fost dusă mai întâi în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Neurochirurgie, apoi la UPU la Spitalul „Sf. Spiridon”, în comă, unde s-a instalat stopul cardio-respirator, iar medicii au declarat decesul. „Este posibil să fi făcut şi o infecţie severă. Am cerut ordonanţa de la Poliţie pentru Medicina Legală astfel încât să se poată stabili dacă decesul are drept cauză hipertermia sau sepsisul”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

În urma analizelor efectuate de medici s-a stabilit că femeia avea şi o alcoolemie de 1,23 la mie. Un alt caz grav a fost identificat de medicii ieşeni zilele trecute, când o femeie de 52 de ani  ajuns la spital cu manifestări ale insolaţiei după ce a stat 20 de minute la soare, când temperaturile erau foarte ridicate. Femeia a avut nevoie să fie internată la Spitalul „Sf. Spiridon”, în Clinica Medicină Internă III, după ce medicii au observat că nivelul de sodiu din sânge este la o valoare mai mică decât cea normală. 

 

 

Comentarii