Finala dintre FCSB şi CFR Cluj se va desfăşura pe un stadion vechi din Buzău

vineri, 13 mai 2022, 12:41
1 MIN
 Finala dintre FCSB şi CFR Cluj se va desfăşura pe un stadion vechi din Buzău

Partida care va decide titlul de campioană a României între CFR Cluj şi FCSB nu se poate desfăşura pe unul din multele stadioane noi, construite de România în ultimii ani. Ambiţii, meschinării, lipsa unui management profesionist în sport trimit finala campionatului pe un stadion construit acum 70 de ani.

Dacă de autostrăzi, şcoli şi spitale nu s-a îngrijit, România a construit stadioane noi într-o veselie. Toate din bani publici şi, mai ales, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.

Noile stadioane au dus fotbalul românesc şi mai mult în jos, prezenţa echipei naţionale sau a cluburilor în Europa fiind inexistentă. O explicaţie: în loc să investească sutele de milioane în sportul de masă, România ridică stadioane de zeci de mii de locuri pentru partide la care asistă sute de spectatori. În loc să investească în copii, bagă bani în partide de liga 1 şi liga 2 la care nu se uită nimeni. Pentru orgoliul local al unor primari sau politicieni.

Pe unele stadioane nou contruite, joacă echipe de divizie inferioară la Alexandria, Turnu Măgurele, Târgu Jiu. Pe stadioane ultra moderne joacă echipe de ligă secundă Universitatea Cluj sau Steaua Bucureşti. La Ploieşti, achipa a ajuns anul acesta în prima ligă după mai mulţi ani de încercări.

Pe altele joacă echipe fără pretetenţii europene: Rapid. Din cele două echipe din Craiova, unde există de asemenea stadion nou, una e în play-out, cealaltă va trebui să dispute un meci de baraj pentru a ajunge să joace în cupele europene.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii