De Business

Punem punctul pe știi

Firma soţului Monicăi Berescu, deputat USR de Iaşi, atrage o finanţare importantă de la un grup din SUA

vineri, 16 septembrie 2022, 09:12
2 MIN
 Firma soţului Monicăi Berescu, deputat USR de Iaşi, atrage o finanţare importantă de la un grup din SUA

Un grup de tehnologie listat pe bursa americană Nasdaq, cu o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, a investit şi a preluat un pachet de acţiuni dintr-o companie lansată la Iaşi în urmă cu nouă ani, conform startupcafe.ro.

Grupul Cimpress, listat pe Nasdaq, investeşte în compania CloudLab AG, fondată la Iaşi în anul 2013.

Compania co-fondată de ieşeanul Ionuţ Berescu, Marc Horriar şi Herbert Bischof, are 80 de angajaţi la nivel global – în Germania, SUA şi România – iar 30 sunt în centrul de cercetare şi dezvoltare de la Iaşi. Ionuţ Berescu este soţul deputei USR Monica Elena Berescu (FOTO).

Soții Berescu au acțiuni la mai multe firme cotate la Bursă, o parte importantă fiind companii din domeniul tehnologiei din SUA. Vezi mai multe detalii legate de acest aspect aici

Prin asocierea Cimpress – CloudLab AG, echipa de software din Iaşi va fi activă pe piaţa internaţională ca un partener de business concentrat pe produse şi servicii superioare pentru mediul de afaceri.

„Suntem o companie care a progresat şi s-a dezvoltat în perioade de criză, inclusiv în pandemie. Datorită rezultatelor de business şi prin flexibilitatea oferită clienţilor, i-am ajutat pe aceştia să îşi ducă la îndeplinire proiectele cu succes şi i-am obişnuit să se bazeze pe know-how-ul companiei noastre în orice context. Investiţia semnificativă a companiei Cimpress în echipa noastră ne deschide oportunităţi noi de afaceri şi creează o adresabilitate mai mare în ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, dar şi dezvoltare a resurselor umane. Fiecare proiect nou va atrage resurse financiare şi umane, şi ne va oferi un potenţial extraordinar pentru dezvoltarea afacerii pe termen mediu şi lung”, a declarat Ionuţ Berescu (FOTO), CTO şi co-fondator al CloudLab AG.

Grupul Cimpress deţine, de asemenea, companii precum 99designs, Vistaprint, WirmachenDruck, Crello, DepositPhotos, BuildASign şi Printi.

Comentarii