Focare COVID la Răducăneni și Bivolari. 43 de persoane au fost depistate pozitiv

vineri, 14 august 2020, 10:58
1 MIN
 Focare COVID la Răducăneni și Bivolari. 43 de persoane au fost depistate pozitiv

Direcția de Sănătate Publică Iași a depistat focare cu infecție Covid19 la două instituții din subordinea Consiliului Județean Iași:  Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni și Unitatea de Asistență Medico-Socială Bivolari. În ambele cazuri a fost instituită carantina.

La UAMS Răducăneni sunt 110 persoane în total din care 54 de beneficiari și 56 de salariați. După testarea regulată de 14 zile pentru Covid-19 au fost declarate pozitive 26 de persoane (20 de beneficiari și 6 salariați), în timp ce pentru 40 de persoane rezultatele testelor vor fi disponibile ulterior. Dintre cei 20 de beneficiari infectați, 2 au fost internați în spital.
 
La UAMS Bivolari sunt 111 persoane în total, din care 58 de beneficiari și 53 de salariați. După testarea regulată de 14 zile pentru Covid-19 au fost declarate pozitive 17 persoane, adică 14 beneficiari și 3 salariați (2 infirmiere și un muncitor). Dintre cei 14 beneficiari infectați, 3 au fost internați în spital. Pentru alte 12 persoane rezultatele testelor vor fi disponibile ulterior.
 
Cu excepția a 2 beneficari de la UAMS Răducăneni și 3 beneficiari de la UAMS Bivolari care au fost internați în spital, toate celelalte persoane infectate sunt asimptomatice și stau în carantină în ambele unități, iar toți pacienții sunt îngrijiți de personalul medical și monitorizați de un medic infecționist.
Sunt în curs anchete epidemiologice în fiecare caz în parte.

Comentarii