FOTBAL – Grozavu, foc şi pară după înfrângerea Politehnicii. A programat trei antrenamente într-o zi. Urmează trei teste în trei zile

vineri, 30 iunie 2023, 01:52
3 MIN

Politehnica Iaşi se află de luni în cantonament în Bulgaria, în staţiunea montană Bansko. Localitatea cu 9 000 de locuitori, situată la 925 de metri altitudine, la poalele muntelui Pirin, atrage mulţi turişti iarna, la schi, şi numeroase echipe de fotbal, din diferite ţări, în timpul verii. Tentate de condiţiile foarte bune existente (terenuri, cazare, alimentaţie, recuperare etc.), cluburile care se antrenează în această perioadă în oraşul din sud-vestul Bulgariei au posibilitatea de a disputa mai multe partide de pregătire în perioadele de pregătire centralizată.

Poli nu face opinie separată, echipa antrenată de Leo Grozavu urmând a juca nu mai puţin de trei meciuri amicale în următoarele trei zile.

Mâine, formaţia antrenată de Leo Grozavu se va duela cu FC Drita, din Kosovo, iar luni cu FC Montana (Bulgaria 2) şi FC Radnicki Niş (Serbia).

FC Drita Gjilan (antrenor – Akis Vavalis) este vicecampioana din Kosovo, ţară nerecunoscută de România, care are prima ligă formată din zece cluburi. De trei ori campioană, câştigătoare a unei Cupe şi a unei Supercupe interne, Drita are în componenţă şi internaţionali din Kosovo (Jashari, Baftiu, Broja), dar şi jucători din Brazilia, Macedonia de Nord, Ghana sau Congo.

Gruparea din Kosovo a mai disputat un meci amical cu o echipă din România în Bulgaria, pierzând cu 0-2 (0-0) duelul cu gruparea CS U Craiova. În testul derulat miecuri scorul a fost deschis de ex-ieşeanul Alexandru Creţu.

Finalistă a Cupei Bulgariei în 2016, FC Montana, care este înfiinţată în urmă cu 102 ani, a încheiat sezonul trecut pe locul X în a doua ligă a vecinilor de la sud, campionat în care s-a bazat şi pe Anton Karacianakov, mijlocaşul care începuse stagiunea la Poli.

Echipă de tradiţie, înfiinţată în urmă cu 100 de ani, Radnicki (Muncitorul în română) Niş a încheiat prima ligă din Serbia pe locul XIII din 16 echipe şi a câştigat dramatic barajul pentru elită, după 1-3 în deplasare şi 3-0 acasă cu Indjija. Vicecampioană a Serbiei în 2019, semifinalistă a Cupei UEFA în 1982 şi câştigatoare a Cupei Balcanice în 1975, echipa din al treilea oraş al Serbiei (primele sunt Belgrad şi Novi Sad), care are 300 000 de locuitori, este condusă acum de foştii internaţionali iugoslavi Nenad Lalatovic (manager) şi Dragan Sarac (antrenor). La Radnicki evoluează şi jucători trecuţi pe la echipe naţionale, cum sunt Rosic (Serbia) sau Yamkam (Camerun).

După cum v-am informat pe ziaruldeiasi.ro, în prima verificare de la Bansko, Politehnica a cedat miercuri cu 0-2 (0-1) în faţa lui Botev Plovdiv (locul X în prima ligă bulgară), golul al doilea fiind marcat din penalty.

Conform oficialilor ieşeni, la Poli au evoluat Brînză – Martac, Tincu, Katanec, Ştefanovici – Itu, Marchioni, Mogoş – A. Dumitru, Vojtus, R. Ion, apoi Celeadnic, Kouadio, F. Ilie, Azoiţei. S. Şerban, Roman, Vaşvari, Gheorghiţă, Hlistei, Harrison, Cherman, Militaru. Nu au jucat Jankov, Ailenei, Jatoba, Luis Phelipe, Dragomir, Istratie, Ungurenaşu, Fărcaş şi Hrib.

Deşi nu pune preţ pe rezultatele din meciurile amicale, Grozavu, nemulţumit de atitudinea elevilor lui în testul cu Botev, a coborât milităria din pod. Astfel, tehnicianul a suplimentat cele două antrenamente de ieri, programând încă o şedinţă de pregătire, înainte de micul dejun!

Ultima partidă de verificare a Politehnicii din cel de-al doilea cantonament al verii va avea loc pe 6 iulie, cu echipa bulgară FC Krumovgrad, care a promovat în vară în prima ligă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii