FOTO Ce înseamnă mobilizarea unei comunități mici. În trei zile, ieșeanul rămas fără locuință din cauza focului are o casă nouă

luni, 22 noiembrie 2021, 10:27
1 MIN
 FOTO Ce înseamnă mobilizarea unei comunități mici. În trei zile, ieșeanul rămas fără locuință din cauza focului are o casă nouă

Primarul din Dobrovăț, Cătălin Martinuș, a prezentat pe Facebook cazul unei familii care, la trei zile după ce un incendiu i-a mistuit casa, are unde să doarmă.

Comunitatea a sărit în ajutorul familiei și, timp de tei zile, i-a construit o căsuță. 

”Uneori o tragedie provoacă situații excepționale. Uneori oamenii arată cât pot fi de buni, de darnici și ne fac să înțelegem de ce, prin însăși natura noastră, simțim nevoia de a trăi într-o comunitate. 
Numele sau persoana celui ajutat nici nu mai contează în astfel de situații ( puteam fi oricare din noi în locul său,  căci focul nu iartă), singurul fapt important ce rămâne este că am dovedit că suntem o comunitate unită, o comunitate care a fost în stare ca în 3 zile de la nenorocirea în care un om a pierdut totul, același om să doarmă, la căldură, într-o căsuță nouă. 
Sunteți oameni excepționali și să rămâneți așa. Și fie ca de fiecare dată când unul dintre noi va cădea la necaz, să fim la fel de uniți ca acum!
Cu respect, vă mulțumesc!”, a scris Cătălin Martinuș, care a postat și imagini.

Comentarii