FOTO Pavilion nou la Spitalul de Infecțioase. Investiție de 40 milioane de euro în trei ani

joi, 30 decembrie 2021, 10:10
2 MIN
 FOTO Pavilion nou la Spitalul de Infecțioase. Investiție de 40 milioane de euro în trei ani

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva va avea un nou pavilion destinat bolnavilor. Este vorba despre Pavilionul 8. Acesta va fi compus din două tronsoane: A și B. 

Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter,trei etaje și va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienților HIV/ SIDA. 
În cadrul tronsonului A, se vor regăși două bazine de apă ( rezervă strategică a spitalului și cel folosit în caz de incediu), centrala termică, spalătoria, laboratoare ultraperformante de radiologie și analize medicale.

Parterul va cuprinde un compartiment primire urgențe iar la etajul I va funcționa o secție ATI  compusă din 20 paturi. “Pacienții îngrijiți aici, vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia  și ieșirea din rezervele pacienților și care se va face pe cai de admisie separate . Fiecare  rezervă va avea ușa de admisie și ieșire dotată cu filtru. Materialele infecțioase vor fi debarasate ,direct, din spațiul de îngrijire a pacienților, printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor există zone special amenajate destinate aparțînătorilor, personalului medical și recuperării post-terapie. Etajele 2 și 3 vor fi destinate pacienților cu patologie infecto-contagioasă. Tronsonul B, de capacitate mai mică va fi destinat pacienților HIV/ SIDA. Întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităților în relație cu spitalul. Acest proiect, va schimbă total imaginea spitalului, îmbunătățind major capacitatea de îngrijire a pacienților ridicându-o la nivel european din toate punctele de vedere », a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase. Valoarea proiectului se ridică la 40 milioane de euro iar finalizarea sa este preconizată peste trei ani.

Comentarii