FOTO Propaganda rusă iar s-a făcut de râs: copii încălțați ca niște clovni când Putin a ținut lecții de istorie în fața lor

vineri, 02 septembrie 2022, 07:58
1 MIN
 FOTO Propaganda rusă iar s-a făcut de râs: copii încălțați ca niște clovni când Putin a ținut lecții de istorie în fața lor

Mesajele șocante transmise de președintele rus Vladimir Putin la o „lecție deschisă” ținută în fața unui grup de elevi, cărora le-a vorbit despre „enclava antirusă” din Ucraina sau despre faptul că Ucraina nu este un stat, au făcut ca un alt aspect al întâlnirii să treacă mai puțin observat. Și anume, ținuta aleasă pentru copii. Deși îmbrăcați îngrijit, în pozele publicate pe pagina oficială a Kremlinului se vede că unii dintre copii poartă bocanci sau pantofi cu câteva numere mai mari – aspect aparent minor, dar specific propagandei regimurilor autoritare, unde atenția la detalii este sacrificată în detrimentul imaginii de ansamblu: important este cadrul general, care trebuie să iasă bine, iar liderul suprem să arate impecabil.

Copiii au venit la lecția predată de liderul de Kremlin îmbrăcați în uniformă școlară sau, o parte dintre ei, într-o uniformă care aparține unei grupări militare patriotice formată din școlari. Mișcarea Yunarmiya a fost creată de Ministerul Apărării din Rusia și beneficiază de sprijinul președintelui Putin. Scopul ei oficial este să crească interesul generației tinere pentru istoria și geografia Rusiei, pentru oamenii ei, pentru eroii și liderii ei militari. În cazul unora dintre copiii care au asistat la prelegerea lui Putin se observă clar că sunt prea mici pentru pantofii sau bocancii pe care i-au primit, dar, fiind o lecție în clasă, nu pe terenul de instrucție, toată lumea a rămas încălțată.

Vladimir Putin le-a prezentat copiilor viziunea sa despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, vorbind, fără să țină cont de vârsta auditoriului, despre lichidarea „enclavei antirusești” din Ucraina sau despre susținerea soldaților ruși care își riscă viața în Ucraina pentru a apăra Rusia. 

Miai mult, pe digi24

Comentarii