FOTO: Război între două clanuri interlope. Scene terifiante în miez de noapte!

joi, 24 octombrie 2019, 01:50
4 MIN

Trimişi ai clanului „sportivilor“ din Bucureşti au incendiat gardul casei unde stă mama fraţilor Corduneanu. Mai mulţi interlopi au fost reţinuţi. Se pare că răfuiala are punctul de plecare în Anglia, unde un cumătru al lui Costel Corduneanu a intrat în conflict cu fratele liderului clanului „Sportivilor“.

Războiul dintre două clanuri de interlopi s-a mutat la Iaşi. Clanul „Sportivilor“ şi cel al Cordunenilor s-au luat la harţă, iar primii au trecut la intimidări. Patru indivizi din clanul „Sportivilor“ din Bucureşti au pus la cale un gest de intimidare: au venit la Iaşi şi au dat foc porţii de la intrarea în curtea casei mamei fraţilor Corduneanu, din satul Dancu. Incendierea a avut loc în noaptea de 29 spre 30 septembrie, în jurul orei 1. Cel care ar fi pus la cale faptul ar fi fost Eugen Preda, care se presupune a fi liderul clanului „Sportivilor“.

„În luna septembrie, inculpatul Preda Eugen i-a determinat pe inculpaţii Naca Mihai şi Sandu Bogdan Ionuţ să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30 septembrie 2019, când în jurul orei 01.30, Naca Mihai Sandu Bogdan Ionuţ şi o a treia persoană rămasă neidentificată până în prezent s-au deplasat din municipiul Bucureşti până în localitatea Dancu, comuna Holboca, cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke, pus la dispoziţie de inculpatul Naca Marian, unde au incendiat gardul locuinţei părţii vătămate Corduneanu Georgeta, în care se aflau cinci membri ai familiei Corduneanu, dintre care doi copii minori. Ei au folosit un recipient de cinci litri de benzină şi o sursă de aprindere, flacăra propagându-se către unul dintre imobilele aflate în curte şi fiind stinsă ulterior de intervenţia localnicilor, punându-se astfel în pericol integritatea fizică a persoanelor şi a bunurilor de la adresa respectivă şi din vecinătate“, spun procurorii ieşeni. Naca Mihai, Sandu Bogdan şi Eugen Preda au fost reţinuţi pentru infracţiunea de distrugere, iar al patrulea, Naca Marian, pentru complicitate, deoarece le-a pus la dispoziţie primilor doi autoturismul personal Jeep Grand Cherokee pentru a veni la Iaşi. În continuare, poliţiştii bucureşteni şi ieşeni îl caută pe al cincilea agresor, pentru a-l trage la răspundere. De precizat este că Eugen Preda, a fost eliberat anul trecut din închisoare, în urma recursului compensatoriu.

Cum a pornit războiul

Războiul dintre cele două bande ar fi fost pornit de către un ieşean, care locuieşte în prezent în Anglia. Este vorba despre Marius Ariton, cumătru cu Costel Corduneanu. Ariton este luptător în cuşcă, în Anglia, cu numele de „scenă“ John Smith şi este suspectat de mai multe escrocherii. Acesta a intrat într-o dispută cu clanul „Sportivilor“ din Capitală după ce ar fi postat mai multe mesaje pe Facebook prin care cere autorităţilor din Marea Britanie să îl extrădeze Adrian Preda, fratele liderului clanului „sportivilor“. Adrian Preda a fost condamnat în România la o sentinţă de 9 ani şi jumătate de închisoare cu executare după ce ar fi pus la cale uciderea mai multor rivali dintr-o bandă, într-un mall din Bucureşti, în anul 2016. Acesta a reuşit să fugă din România inexplicabil, el încălcând controlul judiciar. El a ajuns în Marea Britanie, unde, în luna ianuarie a acestui an, s-a predat autorităţilor britanice, care aveau pe numele său un mandat european de arestare.

Judecătorul a decis să-l elibereze pe Adrian Preda cu motivul că, în ţara de origine, acesta ar fi fost supus unui tratament inuman, motivul fiind condiţiile inumane din puşcăriile româneşti. Interlopul locuieşte în prezent în nordul Londrei, şi conduce un autoturism de lux, BMW. „Marius Ariton ar fi vorbit cu un parlamentar din Anglia pentru ca acesta să facă presiuni către autorităţile din Anglia să-l extrădeze pe Adrian Preda. De asemenea, Ariton ar fi făcut mai multe postări pe Facebook prin care critică atitudinea autorităţilor din Anglia prin care l-au lăsat liber pe Preda. De aici a pornit conflictul“, ne-a spus un apropiat al fraţilor Corduneanu. În privinţa ieşeanului Marius Ariton, acesta a ajuns în Marea Britanie în urmă cu câţiva ani, unde şi-ar fi deschis un service auto, şi a început să practice luptele în cuşcă. Şi în acest domeniu, el este suspectat că şi-ar fi „trucat“ mai multe lupte pentru bani. 

Comentarii