FOTO Sinistru mai arată un drum din România după ce au fost toaletați copacii. Pur și simplu au fost mutilați

joi, 18 martie 2021, 20:38
2 MIN
 FOTO Sinistru mai arată un drum din România după ce au fost toaletați copacii. Pur și simplu au fost mutilați

Toaletare sinistră a copacilor din județul Dolj. Pe drumul județean 522 A Cioroiași, arborii de pe marginea șoselei au fost mutilați. Reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP) spun că în acest mod copacii au fost salvați.

Peisajul pe Drumul județean 522 A Cioroiași arată dezolant. Copacii plantați pe marginea străzii au fost toaletați și niciunul nu mai are nici măcar o creangă. Oamenii care trec prin zonă spun că autoritățile și-au bătut joc de plopi.

Este bătaie de joc, nu pot să cred că i-au lăsat așa. Așa sunt și între Tunarii Vechi și Noi, parcă i-au decapitat. Eu nu înțeleg, chiar așa nu au nici un specialist care să stabilească dacă toți trebuie tăiați, la rând, că poate mai erau și unii care puteau fi lăsați cu tot cu coroană, a declarat Gheorghe Albu, un localnic.

Reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Craiova au început să efectueze mai multe lucrări de recoronări și curățiri încă din toamna trecută pentru anumite specii de pomi, aflați de o parte și alta a zonei de siguranță pe drumurile județene, dar spun ei că sunt făcute ca la carte.

Citește și: Se pregătește tăierea de copaci de milioane de lei în pădurile ieșene. Cel mai valoros lot, la Dobrovăţ

La Cioroiași este un aliniament de plop îmbătrânit care, potrivit Ocolului Silvic, ar trebui îndepărtat acel aliniament, ar trebui dat jos, pentru că este un pericol foarte grav pentru desfășurarea circulației. Și atunci am început să facem acest lucru și de doi trei ani am pornit toate procedurile. Am pornit o licitație și nu s-a înscris nimeni. Între timp au apărut incidente, a bătut vântul și au picat crengi. Și am ajuns la următoarea concluzie, din punct de vedere ecologic, pentru că pierdeam 200 de copaci, am decis să-i recoronăm în acest fel pentru a împiedica să mai pice crengile. Noi am salvat 200 de copaci, nu am pierdut, a precizat Alin Golumbeanu, directorul DRDP Craiova.

Acesta a mai anunțat că acțiunea de toaletare va continua pe toate drumurile din județ, unde copacii reprezintă un pericol pentru siguranța circulației.

Sursa: impact.ro

Comentarii